Στον αέρα το άνοιγμα των σχολείων – Σκέψεις για μαθήματα μέσα στις γιορτές

Πότε θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις

Όλα είναι ανοιχτά για το άνοιγμα των σχολείων το προσεχές διάστημα και τίποτα δεν έχει αποφασιστεί ακόμα. Στο υπουργείο Παιδείας αναμένουν τις εισηγήσεις των επιστημόνων και οι αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν την ερχόμενη εβδομάδα. 

Ζαχαράκη: Πότε επιστρέφουν οι μαθητές στα θρανία

«Το άνοιγμα των σχολείων είναι σύνθετη διαδικασία, θα το δούμε» ανέφερε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στο Open TV.

Πώς θα γίνει η επιστροφή στα σχολεία - Σενάρια για εναλλάξ παρουσία μαθητών

«Θα περιμένουμε να δούμε πώς ακριβώς εμφανίζεται το επιδημιολογικό φορτίο και από εκεί και πέρα θα ληφθούν οι αποφάσεις. Σίγουρα την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν συζητήσεις με τους ειδικούς», συνέχισε, επαναλαμβάνοντας πως προτεραιότητα είναι να ανοίξουν πρώτα τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά. 

Σε ερώτηση για το αν θα γίνουν μαθήματα μέσα στις γιορτές η υπουργός απάντησε πως δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση. 

Μητσοτάκης σε μαθητές δημοτικού: Τα σχολεία είναι τα πρώτα που θα ανοίξουν

«Θα εξετάσουμε όλα τα ενδεχόμενα και θα λάβουμε τη γνώμη των ειδικών. Ο κορωνοϊός επιφέρει αλλαγές συνολικά στην εκπαιδευτική διαδικασία, αν και η ύλη προχωρά κανονικά σε γενικές γραμμές», είπε. 

Lockdown: Οι πιθανές ημερομηνίες για το άνοιγμα των σχολείων

Τέλος αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο που συνδέει την εκπαίδευση με τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς, ανακοινώνοντας ότι από Σεπτέμβριο θα λειτουργήσουν τα Πρότυπα Επαγγελματικά Λύκεια. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top