Ζαχαράκη: Πότε επιστρέφουν οι μαθητές στα θρανία

Τι απάντησε η Υφυπουργός Παιδείας για το άνοιγμα των σχολείων

«Στον αέρα» είναι προς το παρόν η ημερομηνία την οποία θα ανοίξουν τα σχολεία. Αρχικά είχαμε την εντύπωση ότι η ημερομηνία 7/12 είχε «κλειδώσει», ωστόσο φαίνεται πως η κυβέρνηση έχει και δεύτερες σκέψεις για τα δημοτικά.

Μιλώντας στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star, η Σοφία Ζαχαράκη ξεκαθάρισε ότι πρωταρχικό μέλημα τόσο του Πρωθυπουργού όσο και της Υπουργού είναι να ανοίξουν τα σχολεία και τα παιδιά να επιστρέψουν στα θρανία, καθώς είναι ένας χώρος που επιτελείται η μαθησιακή αλλά και ψυχοκοινωνική δραστηριότητά τους.

Πώς θα γίνει η επιστροφή στα σχολεία - Σενάρια για εναλλάξ παρουσία μαθητών

Ωστόσο τόνισε ότι αναμένουν τις εισηγήσεις των επιστημόνων, των παιδιάτρων και των πνευμονολόγων προκειμένου να λάβουν τις τελικές αποφάσεις.

Έως τότε θα συνεχίσει να επιτελείται κανονικά η τηλεκπαίδευση, η οποία, όπως τόνισε η Υφυπουργός Παιδείας, δεν αντιμετωπίζει πλέον τα αρχικά προβλήματα και έχει μία σημαντική εξομάλυνση.

Κεραμέως για τηλεκπαίδευση: «Υπάρχει καθολική αποδοχή του συστήματος»

«Αναμένουμε για την ημερομηνία. Το πιθανότερο σενάριο είναι τα Δημοτικά μας να ξεκινήσουν πρώτα, αλλά δεν ξέρουμε αν θα είναι στις 7 ή στις 14 του μήνα» δήλωσε η κα Ζαχαράκη, καλώντας τους γονείς και τους μαθητές να μην ανησυχούν, καθώς όλες οι αποφάσεις που θα ληφθούν θα είναι για το όφελος των μαθητών αλλά και της εκπαιδευτικής διαδικασίας στο σύνολό της.

«Πολύ σημαντικό είναι ότι προχωρά η ύλη, δεν είναι όπως την προηγούμενη χρονιά που μέναμε σε επαναλήψεις. Τα παιδιά κατακτούν νέα ύλη, ναι μεν με δυσκολίες, αλλά θα είμαστε όλοι δίπλα τους», σημείωσε η κυρία Ζαχαράκη.

Ροδόπη: «Κόψε το ρεύμα σε μία ώρα, τώρα κάνει μάθημα το παιδί μου»

Τέλος, αναφερόμενη στην καταγγελία ότι στη Ροδόπη πήγαν να κόψουν το ρεύμα σε οικογένεια όπου το παιδί έκανε μάθημα, η Υφυπουργός Παιδείας απάντησε πως δε γνώριζε το συγκεκριμένο γεγονός. «Θα ελέγξουμε αυτό που έχει συμβεί. Προτεραιότητα είναι να μη μείνει κανένα παιδί πίσω. Θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα σε κάθε παιδί».


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top