Παίρνει παράταση μιας εβδομάδας το lockdown: Τα σενάρια που εξετάζονται

Σταδιακά η άρση των περιοριστικών μέτρων

Όπως όλα δείχνουν το lockdown παίρνει παράταση μιας επιπλέον εβδομάδας και πλέον στο τραπέζι έχουν πέσει όλα τα σενάρια για το πότε και κυρίως πώς θα γίνει η άρση των περιοριστικών μέτρων. 

Κορωνοϊός: Παρατείνεται το lockdown μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου

Τα επιδημιολογικά δεδομένα των επόμενων ημερών και η πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας θα κρίνουν τις τελικές αποφάσεις, ενώ ταυτόχρονα συνεχείς και πολύωρες είναι οι συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου του πρωθυπουργού με τους λοιμωξιολόγους. 

Πρώτα το άνοιγμα των σχολείων

Οι ειδικοί κάνουν λόγο για επιπέδωση της καμπύλης των κρουσμάτων σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, στοιχείο ενθαρρυντικό, όμως όπως λένε η μείωση των κρουσμάτων δε γίνεται με τον επιθυμητό ρυθμό.

Lockdown: Οι πιθανές ημερομηνίες για το άνοιγμα των σχολείων

Σύμφωνα με τα σενάρια που εξετάζονται, πρώτα θα ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία, τα νηπιαγωγεία και οι παιδικοί – βρεφονηπιακοί σταθμοί. 

Η επιστροφή στις τάξεις αναμένεται να γίνει στις 7 ή στις 14 Δεκεμβρίου, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι στις 14 του μήνα πιθανόν να ανοίξει το λιανεμπόριο και ενδεχομένως να λειτουργήσουν ξανά Γυμνάσια και Λύκεια. 

Κορωνοϊός: Κρίσιμες οι επόμενες δύο μέρες για το lockdown

Και το άνοιγμα όμως των καταστημάτων θα είναι σταδιακό. Πρώτα αναμένεται να ανοίξουν οι μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις και στα τέλη Δεκεμβρίου τα πολυκαταστήματα, αν τελικά επιτραπεί η λειτουργία τους. 

Εξετάζεται, επίσης, η αποστολή ειδικού SMS με κωδικό 7 για τα ψώνια στα εμπορικά καταστήματα, αλλά και η λύση του «click away».

Πώς θα ανοίξει πάλι η εστίαση: Τραπεζάκια έξω και τον χειμώνα 

Σύμφωνα με αυτό, ο καταναλωτής θα μπορεί να παραγγέλνει ηλεκτρονικά το προϊόν, να προπληρώνει την παραγγελία του και στη συνέχεια να προσέρχεται στο κατάστημα, όπου θα μπορεί να παραλαμβάνει το προϊόν που αγόρασε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, χωρίς να εισέλθει σε αυτό. 

Τι θα γίνει με την εστίαση

Σε γρίφο για δυνατούς λύτες εξελίσσεται το άνοιγμα της εστίασης. Το σίγουρο είναι ότι όποτε κι αν επιτραπεί των άνοιγμα των εστιατορίων και των καφέ, θα απαγορεύονται οι όρθιοι, ενώ σε κάθε τραπέζι θα επιτρέπεται να κάθονται μόνο τέσσερα άτομα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα απαγορεύεται η συνοδεία μουσικής στον χώρο, ενώ μπαρ και νυχτερινά κέντρα δεν αναμένεται να ανοίξουν μέσα στις γιορτές. 

Δεδομένη η παράταση του lockdown - Χριστούγεννα στο σπίτι χωρίς επισκέψεις

Κλειστά αναμένεται να παραμείνουν τα θέατρα, τα σινεμά και οι πολυχώροι πολιτισμού. 

Οι απαγορεύσεις που θα παραμείνουν και μέσα στις γιορτές

Όποιες κι αν είναι οι αποφάσεις κάποια μέτρα θα συνεχίσουν να ισχύουν μέχρι και την 1η Ιανουαρίου. 

Αυτές είναι:

  • απαγόρευση κυκλοφορίας από νομό σε νομό
  • απαγόρευση μετάβασης σε χειμερινά θέρετρα
  • κλειστά όλα τα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας
  • απαγόρευση συνάθροισης άνω των 9 ατόμων
  • κλειστές οι αίθουσες ξενοδοχείων για ρεβεγιόν
  • και ίσως απαγόρευση της κυκλοφορίας από το βράδυ της παραμονής Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, μέχρι το πρωί της επομένης.
     
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top