Κορωνοϊός: Νέες εστίες με δύο συγκεντρώσεις και μια πορεία την Πέμπτη

Κινητοποιήσεις εργαζομένων στα νοσοκομεία και τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου, ο κορωνοϊός ετοιμάζεται για πάρτυ υπερμετάδοσης με συγκεντρώσεις και πορείες στα πρότυπα των κινητοποιήσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

«Χειρόφρενο» σε Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ την Πέμπτη λόγω 24ωρης απεργίας

Ήδη δύο αριστερές οργανώσεις καλούν κόσμο σε συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 το πρωί. Ακόμη, παρεμβάσεις, κινήσεις και συσπειρώσεις στο Δημόσιο προσκαλούν σε συγκέντρωση όχι μόνο στην Κλαυθμώνος αλλά και στο Υπουργείο Εργασίας και στη συνέχεια σε πορεία.

Ο κίνδυνος νέας υπερμετάδοσης είναι ένας ακόμη πονοκέφαλος για τις αρχές και τον υπουργό προστασίας του πολίτη.

Το ΠΑΜΕ που πρόσκειται στο κομμουνιστικό κόμμα μέσα από ενημερωτικά βίντεο κρατά σε επιφυλακή τα στελέχη του για αιφνιδιαστική κινητοποίηση, όπως στην επέτειο του Πολυτεχνείου.

Η ΑΔΕΔΥ, που εξήγγειλε πρώτη την 24ωρη απεργία, διαφωνεί με την ανοιχτή πρόσκληση σε διαδηλώσεις. Προγραμματίζει συγκέντρωση μόνο μερικών δεκάδων συνδικαλιστών στο υπουργείο εργασίας στις 11 το πρωί κι ύστερα πορεία στη Βουλή με μάσκες και αποστάσεις.

Η μετακίνηση στην Αθήνα θα γίνει Γολγοθάς, καθώς θα τραβήξουν χειρόφρενο το μετρό, ο ηλεκτρικός και το τραμ. Επίσης, θα υπάρξει αναστολή πτήσεων λόγω των εξάωρων στάσεων εργασίας της υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, αλλά και αλλαγές στα δρομολόγια της ακτοπλοΐας λόγω της απεργίας σωματείων των ναυτικών.

Τροποποιήσεις και ακυρώσεις πτήσεων από 25 έως 27 Νοεμβρίου

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία σχεδιάζουν τις δικές τους κινητοποιήσεις. Η ΠΟΕΔΗΝ καλεί τα μέλη της σε συγκεντρώσεις στην πύλη των νοσοκομείων στις 8 το πρωί και στις 12 το μεσημέρι σε συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας τους συνδικαλιστές του κλάδου.

Καλέσματα για συγκεντρώσεις εν μέσω κορωνοϊού γίνονται και στην περιφέρεια, σε Γιάννενα, Πρέβεζα και Πάτρα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top