Κορωνοϊός: Κατέληξε νοσηλεύτρια από τη Δράμα - Νοσηλευόταν σε ΜΕΘ

Μάχη για τη ζωή της δίνει 52χρονη νοσηλεύτρια στην Αλεξανδρούπολη

«Έφυγε» από τη ζωή μια 54χρονη νοσηλεύτρια από τη Δράμα, η οποία νοσηλευόταν με κορωνοϊό σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

«Συλλυπητήρια» στους συναδέλφους και τους οικείους της έστειλε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Κορωνοϊός - Θεσσαλονίκη: «Χάσαμε ζωές που θα μπορούσαν να έχουν σωθεί»

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, μια ακόμα νοσηλεύτρια 52 ετών νοσηλεύεται διασωληνωμένη σε ΜΕΘ του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. Είχε βρεθεί θετική η κόρη της, η οποία γέννησε με καισαρική στο νοσοκομείο και πιθανότατα κόλλησε εκεί τον ιό.

Παράλληλα, ένας τραυματιοφορέας και μια διοικητικός από το νοσοκομείο Δράμας μεταφέρθηκαν με σοβαρά συμπτώματα στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

«Ξέφυγε η κατάσταση με σημαντικές ευθύνες στη κακή διαχείριση των περιστατικών που οδήγησε σε μεγάλη διασπορά του ιού εντός του νοσοκομείου» τόνισε ο κ. Γιαννάκος. Συνολικά, από το νοσοκομείο Δράμας νοσούν 70 εργαζόμενοι.

1.388 κρούσματα τη Δευτέρα - Τα 19 στη Δράμα

Χθες, Δευτέρα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.388 νέα κρούσματα του ιού, εκ των οποίων τα 252 στην Αττική και τα 300 στη Θεσσαλονίκη. Στη Δράμα εντοπίστηκαν 19 κρούσματα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 93.006, εκ των οποίων το 53.3% άνδρες.

Οι τρεις περιοχές με τα περισσότερα κρουσμάτα - Γεωγραφική κατανομή

Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 549 συμπολίτες μας, με διάμεση ηλικία τα 65 έτη. Οι 151 (27.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 81.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 482 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, ανακοινώθηκαν 84 ακόμα θάνατοι και συνολικά έφτασαν τους 1.714. Οι 678 (39.6%) ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 97.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top