Μακελειό Βύρωνα - 2010: Αποζημίωση 410.000€ για τον θάνατο του Νίκολα Τόντι

Σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών μεταξύ αστυνομικών και δραστών

Ο φούρνος στον Βύρωνα όπου ταμπουρώθηκαν οι δράστες της αιματηρής συμπλοκής
Ο φούρνος στον Βύρωνα όπου ταμπουρώθηκαν οι δράστες της αιματηρής συμπλοκής, το 2010- Ακριβώς δίπλα ξεφόρτωνε τα εργαλεία του ο άτυχος 25χρονος υδραυλικός/ Eurokinissi

Αποζημίωση ύψους 410.000 ευρώ επιδίκασε το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών στους συγγενείς του 25χρόνου υδραυλικού Νίκολα Τόντι, ο οποίος έχασε τη ζωή του όταν τυχαία βρέθηκε στο μακελειό που είχε γίνει το 2010 στον Βύρωνα Αττικής. Ο νεαρός σκοτώθηκε κατά την επιχείρηση σύλληψης Αλβανού δραπέτη των φυλακών Λάρισας και συνεργού του, στην οποία αντάλληξαν πυρά με ομάδα 22 αστυνομικών, ενώ έγινε και ρίψη χειροβομβίδων από τους κακοποιούς.

Ο 25χρονος δέχτηκε 9 σφαίρες εκ των οποίων, όπως αποδείχθηκε, οι 4 ήταν από όπλα των αστυνομικών. Δύο αστυνομικοί καταδικάστηκαν από τα ποινικά δικαστήρια σε φυλάκιση ενός έτους με τριετή αναστολή για ανθρωποκτονία  από αμέλεια.
                
Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών επιδίκασε το ποσό των 100.000 ευρώ στο ανήλικο τέκνο για «τον ψυχικό πόνο τον οποίο θα δοκιμάσει στο μέλλον από την έλλειψη της παρουσίας του πατέρα του κατά τα διάφορα στάδια της ζωής του, όταν ωριμάσει ψυχοσωματικά και σχηματίσει συναισθηματικό κόσμο, αλλά και από το επιβαρυμένο συναισθηματικά οικογενειακό περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνει», το ποσό των 80.000 ευρώ, στον πατέρα  και τη μητέρα του το ποσό των 80.000 ευρώ στον καθένα, στην αδελφή του το ποσό των 50.000 ευρώ και στον πεθερό και πεθερά του από 10.000 ευρώ.

Το Ελληνικό Δημόσιο άσκησε έφεση στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών κατά της πρωτόδικης απόφασης, υποστηρίζοντας, μεταξύ των άλλων, ότι παραβιάζεται η συνταγματική αρχή της αναλογικότητας, καθώς τα ποσά των αποζημιώσεων  που επιδικάστηκαν είναι υπερβολικά, πολύ περισσότερο όταν η ΕΛ.ΑΣ. απασχόλησε τη χήρα σύζυγο ως τραπεζοκόμο στη Λέσχη της, για περίπου δυο χρόνια. Ακόμη, υποστήριξε το Δημόσιο ότι η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, δεν αντέχει την επιδίκαση παρόμοιων ποσών ως αποζημιώσεις και υπάρχει συνυπαιτιότητα κατά 95% του Νίκολα Τόντι.

Το Εφετείο απέρριψε όλους τους ισχυρισμούς του Δημοσίου και επικύρωσε την πρωτόδική απόφαση.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top