Λινού: «Δεν υπάρχει ελπίδα για μείωση των κρουσμάτων»

«Στόχος είναι η σταθεροποίηση στα 3.200 κρούσματα την ημέρα»

Με δραματικό τόνο αναφέρθηκε στην εικόνα της πανδημίας στη χώρα μας η καθηγήτρια επιδημιολογίας, Aθηνά Λινού, αποκαλύπτοντας ότι είναι και η ίδια τρομαγμένη από τις εξελίξεις. 

Κορωνοϊός: Εντολή για άμεση επίταξη δύο ιδιωτικών κλινικών στη Θεσσαλονίκη

Σε ερώτηση αν, με τα σημερινά δεδομένα, υπάρχει περίπτωση να αρθεί το lockdown στις αρχές Δεκεμβρίου, η κ. Λινού ήταν κατηγορηματική. 

«Μακάρι να βγω ψεύτρα, αλλά δεν υπάρχει καμία ελπίδα για μείωση των κρουσμάτων. Νομίζω πως στόχος αυτή τη στιγμή είναι η σταθεροποίηση στα 3.200 κρούσματα την ημέρα», είπε. 

Κορωνοϊός: Συγκλονιστική μαρτυρία - «Bίωσα τραυματική εμπειρία»

Τόνισε ακόμα πως η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο γιατί υπήρξε υποεκτίμηση του κινδύνου και χαρακτήρισε την κατάσταση «δραματική».

Η κ. Λινού έκανε έκκληση σε όσους αναπαράγουν συζητήσεις για άρση του lockdown να μην αναπτερώνουν τις ελπίδες ειδικά όσων απασχολούνται στην εστίαση, καθώς, σύμφωνα με την ίδια, είναι απαγορευτικό το άνοιγμά της για τα Χριστούγεννα, όπως αφήνεται να διαρρέεται. 

Κορωνοϊός: «Βιομηχανία» πλαστών τεστ έχουν στήσει στην Αλβανία

«Σε όλες τις μελέτες αναφέρεται πως είχαμε τεράστια διασπορά του ιού στους κλειστούς χώρους. Φαντάζεστε τι έχει να γίνει αν ανοίξουν τα εστιατόρια και τα μπαρ για τα Χριστούγεννα», είπε, χαρακτηριστικά. 

Η στιγμή που 42χρονος με κορωνοϊό στέκεται για πρώτη φορά στα πόδια του

Τέλος, σημείωσε πως δεν έγινε καμία επιδημιολογική μελέτη στη χώρα για να δούμε πού θα ξεσπάσει η πανδημία, όπως δεν έχει γίνει και καμία μελέτη για το ποιοι είναι αυτοί που θα αρνηθούν το εμβόλιο, πού βρίσκονται και πώς θα πειστούν να το κάνουν τελικά. 

«Μπορεί να έχουμε το εμβόλιο σε έναν – δύο μήνες, αλλά μπορεί να μην έχουμε ανθρώπους που να θέλουν να εμβολιαστούν», είπε χαρακτηριστικά η κ. Λινού. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top