Η στιγμή που 42χρονος με κορωνοϊό στέκεται για πρώτη φορά στα πόδια του

Στη ΜΕΘ του Σωτηρία γιατροί και νοσηλευτές δίνουν καθημερινή μάχη

Ο ιός δείχνει τα δόντια του σε όλες τις ηλικίες. Ένας άντρας, 42 ετών και χωρίς υποκείμενα νοσήματα, στάθηκε σήμερα πρώτη φορά στα πόδια του, μετά από μέρες. Πρόκειται για περιστατικό που συνέβη στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Σωτηρία. Εκεί βρέθηκε η Μαρία Παππά με την κάμερα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star. 

Yπ. Υγείας: Τελεσίγραφο στους κλινικάρχες Θεσσαλονίκης να δώσουν 200 κλίνες

Ο ιός του έχει τσακίσει το νευρικό σύστημα και τώρα παλεύει με την μυοπάθεια για να σταθεί στα πόδια του. Αυτή όμως είναι μια καλή εξέλιξη για όσους μπαίνουν στην εντατική.

«Πεθαίνουν συνεχώς άνθρωποι ναι. Και σήμερα το πρωί πέντε η ώρα. Γι ‘αυτό το κρεβάτι είναι άδειο. όπου να ναι θα γεμίσει. Συνέχεια πεθαίνουν. Είναι βαριά πάσχοντες ασθενείς» δηλώνει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star η νοσηλεύτρια, Γεωργία Kουκή.

Γιατροί και νοσηλευτές λειτουργούν σαν καλοκουρδισμένη ορχήστρα και δίνουν ρεσιτάλ ανθρωπιάς και επαγγελματισμού. Ο Δημήτρης, η Μαίρη και ο Γιάννης ξεχωρίζουν ο ένας τον άλλο από τα ονόματα που έχουν γράψει στις ποδιές τους. Κάτω από τα ειδικά γυαλιά, τις προσωπίδες και τις μάσκες υπάρχουν πρόσωπα σκαμμένα από την πολύωρη χρήση των προστατευτικών.

Η Γεωργία Κουκή, όπως πολλοί νέοι νοσηλευτές, έπεσε στα βαθιά από νωρίς. Με ενάμιση μήνα προϋπηρεσία καλείται να ανταποκριθεί όπως συνάδελφοί της με 25 χρόνια εμπειρία. «Υπήρχαν στιγμές που για πολλούς λόγους δεν υπήρχε προσωπικό και ήμουν μόνη μου. Δηλαδή ο ασθενής έριχνε πίεση και έπρεπε εγώ να ανταπεξέλθω».

Κορωνοϊός: Οι περιοχές με τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων

Η Μαρία Νταγάνου η οποία δουλεύει 33 χρόνια στο σύστημα υγείας πρόσφατα ανέλαβε τη διεύθυνση των νέων μονάδων στο Σωτηρία. «Έχουμε περισσότερους νέους ασθενείς, διασωληνωμένους και έχουμε και ασθενείς χωρίς υποκείμενα νοσήματα».

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου στο Σωτηρία έχουν νοσηλευτεί πάνω από 1.300 άτομα. Όπως ο ίδιος αναφέρει «αυτή τη στιγμή έχουμε 60 ασθενείς στις Μεθ. Σε σύνολο; 79 και δυνατότητα να δημιουργηθούν κι άλλες. Άλλες 12».

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star εδώ


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top