Κορωνοϊός: Εντολή για άμεση επίταξη δύο ιδιωτικών κλινικών στη Θεσσαλονίκη

Δεν υπήρξε απάντηση στο τελεσίγραφο για την παραχώρηση 200 κλινών

Η χώρα βρίσκεται σε υγειονομικό πόλεμο και στον πόλεμο αυτό το πολύπαθο Εθνικό Σύστημα Υγείας αν και αντιστέκεται σθεναρά είναι έτοιμο να καταρρεύσει. Οι ΜΕΘ έχουν γεμίσει, οι ελλείψεις σε γιατρούς και υγειονομικό προσωπικό είναι μεγάλες, ενώ τα κρούσματα  κορωνοϊού και οι εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία αυξάνονται κάθε μέρα. 

Μόνο χθες ανακοινώθηκαν 499 διασωληνώσεις, με την πλειοψηφία των ασθενών να νοσηλεύεται σε νοσοκομεία της Βορείου Ελλάδας.

Κορωνοϊός Θεσσαλονίκη: Τελεσίγραφο για 200 κλίνες αλλιώς επίταξη

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες το υπουργείο Υγείας έστειλε τελεσίγραφο στις ιδιωτικές κλινικές της πόλης, να παραχωρήσουν 200 κλίνες για ασθενείς με covid-19, διαφορετικά θα προχωρήσουν στην επίταξή τους. 

Σχέδιο για διακομιδές ασθενών με τρένα - Γεμίζουν οι ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη

Το τελεσίγραφο έληξε χθες στις 21:00 το βράδυ και όπως είπε σήμερα στον ΑΝΤ1, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου, κ. Κουτσιόπουλος δεν πήραν ποτέ καμία απάντηση από τις ιδιωτικές κλινικές. Έτσι, λοιπόν, σήμερα το πρωί το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πως επιτάσσονται δύο ιδιωτικά θεραπευτήρια και το προσωπικό τους και τίθενται στη διάθεση της 4ης ΥΠΕ.

Κορωνοϊός: 3.227 κρούσματα, 59 νεκροί και 499 διασωληνωμένοι

 Ο Γ.Γ. του υπουργείου Υγείας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι θα χρειαστεί δύο - τρεις ημέρες για να ετοιμαστούν οι εν λόγω κλινικές και από τη Δευτέρα θα είναι στη διάθεση του συστήματος Υγείας για τη νοσηλεία ασθενών με κορωνοϊό.

«Στον νομό Θεσσαλονίκης και μετά το πολύ επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο που δοκιμάζει τα όρια των νοσοκομείων όπως και του προσωπικού, κρίθηκε απαραίτητο να λειτουργήσουν απλές κλίνες COVID-19 και σε ιδιωτικά θεραπευτήρια. Αφ’ ενός διότι τα νοσοκομεία του ΕΣΥ πρέπει να συνεχίσουν με ασφάλεια τις εφημερίες, τους αφ’ ετέρου διότι πρέπει να αποφευχθεί η πιθανότητα ενδο-νοσοκομειακής διασποράς του κορωνοϊού λόγω του ραγδαία αυξανόμενου αριθμού των νοσηλευόμενων», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του υπουργείου.  

Ιδιωτικές Κλινικές: «Δε θα παρανομήσουμε, θα υπακούσουμε στον νόμο»

Στον ΑΝΤ1 μίλησε και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών, Γ. Σαραφιανός, ο οποίος υποστήριξε πως οι ιδιωτικές κλινικές δε συμφωνούν με την επίταξη, καθώς υπάρχουν σοβαροί λόγοι υγείας για τους υπόλοιπους ασθενείς που νοσηλεύονται σε αυτές. 

Κορωνοϊός: Αντέχουν ακόμα τα νοσοκομεία της Αθήνας

Όπως είπε, πολλές κλινικές δεν έχουν τη δυνατότητα λόγω της κτιριακής δομής τους να ξεχωρίσουν τους ασθενείς με covid-19 από άλλους που έχουν επίσης σοβαρά νοσήματα. 

Κορωνοϊός: «Βιομηχανία» πλαστών τεστ έχουν στήσει στην Αλβανία

«Δεν μπορούμε να απομονώσουμε ορόφους. Φοβόμαστε ότι θα υπάρξει διασπορά. Δε μας ενδιαφέρει το κέρδος αυτή τη στιγμή. Έχουμε πόλεμο, αλλά θεωρούμε ότι υπάρχει θέμα ασφάλειας των υπόλοιπων ασθενών», είπε ο κ. Σαραφιανός. 

Σημείωσε πάντως πως οι ιδιωτικές κλινικές θα υπακούσουν στον νόμο και κάλεσε το υπουργείο να συζητήσουν και άλλες εναλλακτικές. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top