«Βοήθεια στο σπίτι Plus»: Παράδοση τροφίμων και φαρμάκων στους δικαιούχους

Ποιοι μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα - Αναλυτικές πληροφορίες

άνθρωπος με μάσκα

Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι Plus» ενεργοποιεί ο Δήμος Αθηναίων, για να βοηθήσει κάθε συμπολίτη μας, ο οποίος βρίσκεται σε ανάγκη αυτές τις δύσκολες ώρες. 

Νέα μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων του δήμου Αθήνας

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα λειτούργησε και την περίοδο της πρώτης καραντίνας ενώ κύριο μέλημα του έχει, να προμηθεύει ο δήμος τα απαραίτητα τρόφιμα και φάρμακα σε ανθρώπους που ανήκουν σε ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες, κυρίως ηλικιωμένους αλλά και μοναχικούς ανθρώπους που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν.

Υπάρχει τηλεφωνικό κέντρο αποκλειστικά για το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Οι κάτοικοι του δήμου, που πληρούν τις προϋποθέσεις  μπορούν να καλούν στο 210-3428745 (Δευτέρα ως Παρασκευή  από 09.00 ως τις 17.00), για την καταγραφή και την αξιολόγηση των αναγκών τους από ομάδα ειδικών.

Κοινωνικοί λειτουργοί, νοσηλευτές και αρωγοί του προγράμματος, θα διεκπεραιώνουν το συντομότερο δυνατόν τα αιτήματα για παροχή βοήθειας στο σπίτι με όλα τα μέτρα ασφάλειας που προβλέπει ο ΕΟΔΥ και η Πολιτική Προστασία. 
 
Στο πλαίσιο του προγράμματος παρέχονται ακόμα:

  • Συνταγογράφηση – Παράδοση φαρμάκων από φαρμακεία και φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.
  •  Αγορά και παράδοση τροφίμων από super market και λαϊκές αγορές.
  • Μεταφορές σε νοσοκομεία – παραλαβή εξετάσεων κλπ.
  • Συνδρομή σε υγειονομικές υπηρεσίες.
  • Διεκπεραίωση διοικητικών υπηρεσιών

 Μέσω του «Βοήθεια στο Σπίτι Plus» θα γίνεται επίσης κατ΄ οίκον διανομή τροφίμων, ειδών πρώτης ανάγκης και φαρμάκων στους ωφελούμενους του Κοινωνικού Παντοπωλείου, του Κόμβου και του Κοινωνικού Φαρμακείου του Κ.Υ.Α.Δ.Α. που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, καθώς και των προγραμμάτων που πρόσφατα εγκαινίασε το Κ.Υ.Α.Δ.Α. για τις οικογένειες που έχουν ήδη πληγεί με απώλεια εισοδήματος ή/και εργασίας από την πανδημία- εφόσον τα μέλη τους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού (Κ.Υ.Α.Δ.Α.  τηλ. 210 5246515-516).

Δήμος Αθηναίων: Πόσο θα κοστίσει ο χριστουγεννιάτικος στολισμός

Επίσης , θα διανεμηθούν κατ οίκον πακέτα τροφίμων και βασικών υλικών αγαθών στις περίπου 1.500 τετραμελείς και πολυμελείς οικογένειες δικαιούχους του προγράμματος ΤΕΒΑ.
 
Όπως τόνισε με δήλωση του ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, «Στο πρώτο κύμα της πανδημίας, το «Βοήθεια στο σπίτι plus» έγινε η ασπίδα προστασίας για κάθε ευάλωτο συμπολίτη μας. Έγινε στήριγμα για όλους εκείνους που βρέθηκαν μόνοι τους σε αυτόν τον υγειονομικό πόλεμο που βιώνουμε όλοι μας. Είναι ένα πρόγραμμα που αποτελεί την καρδιά της πρόνοιας στην Αθήνα και γι αυτό, όχι μόνο το ενεργοποιούμε και σε αυτό το κύμα, αλλά το ενισχύουμε και προσπαθούμε ακόμη περισσότερο να μεγαλώσει».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top