Δήμος Αθηναίων: Πόσο θα κοστίσει ο χριστουγεννιάτικος στολισμός

«Φέτος η πόλη θα λάμψει ακόμα περισσότερο»

χριστούγεννα

Δελτίο Τύπου σχετικά με το κόστος του φετινού χριστουγεννιάτικου στολισμού αλλά και με διευκρινίσεις εξέδωσε τη Δευτέρα ο Δήμος Αθηναίων

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Δημοτική Αρχή παρενέβη ώστε να μην προχωρήσει ο διαγωνισμός που είχε αποφασιστεί από την προηγούμενη διοίκηση και αφορούσε τον περσινό εορταστικό στολισμό και φωτισμό της πόλης, ύψους 1.794.063 ευρώ.

Κορωνοϊός: Μαζικές απολυμάνσεις πραγματοποιεί ο Δήμος Αθηναίων

«Ο περσινός στολισμός και φωτισμός της Αθήνας που ήταν ο πιο εκτεταμένος των τελευταίων χρόνων αφού έφτασε στις περισσότερες γειτονιές, δεν στοίχισε απολύτως τίποτα στους δημότες της Αθήνας, καθώς μέσω του προγράμματος «Υιοθέτησε την Πόλη σου» κεντρικοί δρόμοι, λεωφόροι και πλατείες της πρωτεύουσας «υιοθετήθηκαν» από δωρητές όπως εταιρίες, ιδρύματα και οργανισμούς» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Τι θα γίνει φέτος

Όπως ανέφερε ο Δήμος Αθηναίων, «φέτος η πόλη θα λάμψει ακόμα περισσότερο. Κι αυτό αποτελεί καθήκον και υποχρέωση της δημοτικής αρχής αλλά -κυρίως- αίτημα των κατοίκων και του εμπορικού κόσμου σε αυτές τις δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες. Φέτος περισσότερο από ποτέ η Αθήνα πρέπει να εκπέμψει μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας».

Πόσο θα κοστίσει

Ο Δήμος Αθηναίων προμηθεύεται εορταστικό στολισμό κόστους 599.800 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), ο οποίος δεν είναι μόνο για μία χρονιά. Αντιθέτως θα προστεθεί στον περσινό εξοπλισμό των δωρεών με αποτέλεσμα να στολιστούν ακόμα περισσότερα σημεία της Αθήνας.

Η συγκεκριμένη δαπάνη δε θα επηρεάσει το εκτεταμένο πλέγμα κοινωνικών παρεμβάσεων που έχει σχεδιάσει ο Δήμος Αθηναίων για το επόμενο διάστημα.

Δήμος Αθηναίων: Ενισχύονται με επιπλέον γιατρούς τα δημοτικά ιατρεία

Παράλληλα, από τον περασμένο Ιούλιο η Οικονομική Επιτροπή είχε αποφασίσει να γίνει διαγωνισμός για τον έγκαιρο στολισμό - αποστολισμό της πόλης κόστους 371.729,68 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) που να αφορά το 2020 αλλά και το 2021. Επομένως, το πραγματικό κόστος είναι 185.864,84 ευρώ, για κάθε έτος.

Η απόφαση για την ανάληψη του έργου από ιδιώτη ελήφθη, καθώς διαπιστώθηκε ότι λόγω του μειωμένου εδώ και πολλά χρόνια προσωπικού του Δήμου, η διαδικασία στολισμού - αποστολισμού άφηνε χιλιάδες αιτήματα δημοτών σχετικά με θέματα ηλεκτροφωτισμού της πόλης σε εκκρεμότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα. 

«Αυτά είναι τα πραγματικά στοιχεία ώστε να σταματήσουν οι κακοπροαίρετες ανακρίβειες σε μια περίοδο που η κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ. Ο Δήμος Αθηναίων σε αυτή την προσπάθεια θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή» αναφέρεται τέλος στην ανακοίνωση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top