Δήμος Αθηναίων: Ενισχύονται με επιπλέον γιατρούς τα δημοτικά ιατρεία

Στόχος να έχουν όλοι πρόσβαση στην πρωτοβάθμια υγεία

Κωστας Μπακογιάννης

Διευρύνονται οι υπηρεσίες που προσφέρουν στους πολίτες τα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Αθηναίων και έτσι τρία εξ αυτών λειτουργούν ήδη ως Πολυδύναμα με συνεχές ωράριο από τις 8 το πρωί ως τις 8 το βράδυ. Ενισχύονται επίσης με ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό τα έξι Δημοτικά Ιατρεία, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη στήριξης των ευάλωτων και ευπαθών κοινωνικών ομάδων. 

Δήμος Αθηναίων: Κλείνουν χώροι άθλησης, παιδικές χαρές και χώροι πολιτισμού

Επίσης στελεχώνονται με περισσότερες ειδικότητες ιατρών και επιστημόνων κοινωνικών υπηρεσιών, ενώ εμπλουτίζεται η  υλικοτεχνική τους υποδομή, έτσι ώστε να ανταποκρίνονται ακόμα περισσότερο στις ανάγκες των πολιτών.

Ανάμεσα στις ειδικότητες προσωπικού που πρόσφατα προσλήφθηκε για να προστεθεί στο ήδη υπάρχον,  ήταν συνολικά 40 άτομα ψυχίατρος, γενικοί ιατροί, παιδίατροι,  μαιευτήρες-γυναικολόγοι, οφθαλμίατρος, καρδιολόγοι, φυσικοθεραπευτής, μαία, νοσηλεύτριες καθώς και επιστήμονες κοινωνικών υπηρεσιών.

 Ήδη λειτουργούν με βάση το νέο μοντέλο ως Πολυδύναμα, το 1ο Δημοτικό Ιατρείο (Σόλωνος 78) , το 2ο Δημοτικό Ιατρείο (Φανοσθένους και Φρειδερίκου Σμιθ-Νέος Κόσμος) και το 6ο Δημοτικό Ιατρείο (Χανίων 4β- Κυψέλη) με ενισχυμένο προσωπικό, με περισσότερες δυνατότητες και με διευρυμένο συνεχές ωράριο.

Δήμος Αθηναίων: Συγκέντρωση τροφίμων για τους σεισμοπαθείς της Σάμου

Παράλληλα ο Δήμος Αθηναίων συμμετέχοντας στην μεγάλη προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού, έχει θέσει στην διάθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας το 5ο Δημοτικό Ιατρείο (Σαρανταπόρου 4- Άνω Πατήσια)  το οποίο αξιοποιείται ως κέντρο για τον έλεγχο πολιτών για Covid tests.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top