Ο Θεσσαλονικιός πρόεδρος της Pfizer που έδωσε ελπίδα σε όλο τον κόσμο

Οι πρώτες αναλύσεις δείχνουν ότι το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό κατά 90%

Ελπίδα μέσα στο σκοτάδι που αφήνει πίσω της η φονική πανδημία γεννά το εμβόλιο της Pfizer. Οι πρώτες αναλύσεις δείχνουν ότι είναι αποτελεσματικό σε ποσοστό πάνω από 90%. Ο Έλληνας πρόεδρος της αμερικανικής φαρμακευτικής εταιρείας, συγκινημένος κι ενθουσιασμένος ανακοίνωσε την σπουδαία αυτή επιστημονική ανακάλυψη.

Κορωνοϊός: To εμβόλιο της Pfizer είναι «κατά 90% αποτελεσματικό»

«Είναι μια σπουδαία μέρα για την επιστήμη, είναι μια σπουδαία μέρα για την ανθρωπότητα. Όταν συνειδητοποιείς ότι το εμβόλιο σου έχει 90% αποτελεσματικότητα, αυτό είναι συγκλονιστικό. Καταλαβαίνεις ότι οι ελπίδες δισεκατομμυρίων ανθρώπων κι εκατομμυρίων επιχειρήσεων κι εκατοντάδων κυβερνήσεων που είχαμε νιώσει στους ώμους μας. Τώρα μπορούμε αξιόπιστα να τους πούμε, ότι μπορούμε να δούμε φως στην άκρη του τούνελ» είπε στο CNBC ο Δρ. Αλβέρτος Μπουρλά, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer.

Κορωνοϊός -Μαγιορκίνης: Το εμβόλιο της Pfizer φως στην άκρη του τούνελ

Όπως ανακοινώθηκε το εμβόλιο, που αναπτύσσεται από την αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Pfizer σε συνεργασία με την γερμανική BioNTech παρείχε προστασία, επτά ημέρες μετά τη δεύτερη δόση και 28 ημέρες μετά την αρχική.

«Ήδη έχουμε ξεκινήσει την παραγωγή μερικό χρόνο πίσω και πιστεύουμε ότι θα πρέπει να είμαστε σε θέση να έχουμε ως 50 εκατομμύρια φέτος , 1,3 δισεκατομμύρια τον επόμενο χρόνο. Αυτό θα γίνει σταδιακά» σημείωσε ο δρ. Αλβέρτος Μπουρλά.

Στο πρώτο τρίμηνο του 2021 η Ελλάδα θα πάρει 1,6 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου από τη Pfizer, για να εμβολιάσει 800.000 ανθρώπους και 7,4 εκατομμύρια δόσεις από την AstraZeneca για να εμβολιάσει 3,7 εκατομμύρια, σχεδόν τον μισό πληθυσμό.

Τον περασμένο Αύγουστο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Αλβέρτο Μπουρλά και από τότε είναι σε ανοιχτή γραμμή μαζί του.

Ο Θεσσαλονικιός που έδωσε ελπίδα σε όλο τον κόσμο

Ο Θεσσαλονικιός της Pfizer, Αλβέρτος Μπουρλά, ο οποίος θεωρείται ο μεγαλύτερος γκουρού της παγκόσμιας φαρμακοβιομηχανίας, σπούδασε κτηνιατρική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και ολοκλήρωσε εκεί τη διδακτορική του διατριβή στο αντικείμενο της Βιοτεχνολογίας της Αναπαραγωγής. 

Εδώ και χρόνια ζει με την οικογένεια του στην Νέα Υόρκη, ωστόσο λατρεύει την Ελλάδα και  περνά τις διακοπές του στη Χαλκιδική, όπου έχει δικό του σπίτι. Το καλοκαίρι ανακηρύχθηκε επίτιμος διδάκτωρ στο πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top