Ασθενής με κορωνοϊό: «Μύριζα διάφορα πράγματα που δεν ήταν φυσιολογικά»

«Εμπόλεμη ζώνη» θυμίζουν τα νοσοκομεία

Ασφυκτικές πιέσεις δέχεται το σύστημα υγείας από τα κρούσματα του κορωνοϊού που αυξάνονται μέρα με την ημέρα όλο και περισσότερο. Τα νοσοκομεία θυμίζουν εμπόλεμη ζώνη.

«Είχα τέσσερις - πέντε ημέρες σπίτι πυρετό. Έπιασα 39,2 και 39,5, είχα φθάσει. Με έβλεπε η γυναίκα μου έτσι τόσες ημέρες σπίτι, σου λέει τι κάνουμε. Δεν πάμε στο νοσοκομείο;» είπε ο κ. Νίκος, ασθενής με κορωνοϊό.

Κορωνοϊός: 2.556 νέα κρούσματα - Κατέληξαν 34 ασθενείς σε 24 ώρες

«Οι οσμές δεν ήταν οσμές σωστές του ανθρώπου. Μύριζα διάφορα πράγματα που δεν ήταν φυσιολογικά. Το στόμα μου στέγνωνε πάρα πολύ. Είχα πολύ πυρετό» πρόσθεσε.

Η μόνη του επαφή με τον έξω κόσμο είναι η επικοινωνία με τη γυναίκα του και ό,τι βλέπει από το παράθυρο του νοσοκομείου. Οι ώρες περνάνε δύσκολα.  

«Εμπόλεμη ζώνη» τα νοσοκομεία

Η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι ασφυκτική. Εμπόλεμη ζώνη την χαρακτηρίζει ένας άλλος ασθενής, θετικός και αυτός στον κορωνοϊό. 

«Αν πάτε στο Γεννηματά θα δείτε ότι υπάρχει μια αίθουσα γύρω στα 60,70, 80 μέτρα και ο ένας ασθενής είναι πάνω στον άλλον. Εγώ πιστεύω ότι εκεί κόλλησα. Πηγαίνετε μία μέρα που εφημερεύει το Γεννηματάς να δείτε τι γίνεται μέσα εκεί. Πόλεμος δεν θα πει τίποτα» είπε.  

Κοντοζαμάνης: «Πιέζεται το σύστημα υγείας»

«Το σύστημα δεν βρίσκεται σε κορεσμό αυτή τη στιγμή. Πιέζεται και πιέζεται αρκετά τις τελευταίες ημέρες . Να υπενθυμίσω ότι ο τετραπλασιασμός των κρουσμάτων οδήγησε στην ανάγκη να νοσηλευτούν σε δέκα ημέρες 95 συμπολίτες μας σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και να αυξηθεί κατά 63% ο αριθμός νοσηλείας σε απλές κλίνες κορωνοϊού» είπε ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.  

Στο νοσοκομείο «Σωτηρία» από τις 49 διαθέσιμες κλίνες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, οι 36 είναι καλυμμένες. Ο υφυπουργός Υγείας προανήγγειλε 1.400 προσλήψεις γιατρών μέχρι το τέλος του έτους. 

Δείτε ολόκληρο το κενρικό δελτίο ειδήσεων του Star του Σαββατοκύριακου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top