Κορωνοϊός: Άρχισαν οι διακομιδές ασθενών σε ιδιωτικές κλινικές

Προσλαμβάνονται 300 μόνιμοι γιατροί σε ΜΕΘ

Τροπολογία για την άμεση πρόσληψη 300 μόνιμων γιατρών στις εντατικές, κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ενώ επιτάσσονται κλίνες ιδιωτικών κλινικών και θεραπευτηρίων.

Κορωνοϊός: 2.448 νέα κρούσματα - 493 στην Αττική και 683 στη Θεσσαλονίκη

Το ΕΣΥ πιέζεται και οι κλίνες ιδιωτικών κλινικών άρχισαν να καταλαμβάνονται από ασθενείς χωρίς κορωνοϊό. Όπως αποκαλύπτει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, τα ξημερώματα δέκα άνθρωποι από νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης διακομίστηκαν σε ΜΕΘ ιδιωτικής κλινικής της πόλης. Επτά ασθενείς από νοσοκομεία της Αττικής μεταφέρθηκαν στην εντατική ιδιωτικής κλινικής των δυτικών προαστίων. 

«Σήμερα το πρωί δέχθηκα κι εγώ τηλεφώνημα για non covid ασθενείς για νοσηλεία. Πριν μισή ώρα από τον ΕΟΠΥΥ για covid ασθενείς. Υπάρχει ένα μπέρδεμα» είπε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών, Γ. Σαραφιανός.

«Πιστεύω ότι μέχρι τη Δευτέρα θα έχουμε μαζικές μεταφορές. Δεσμεύονται και εντατικές και γενικώς όλες οι κλίνες των ιδιωτικών κλινικών. Θέλουμε να βοηθήσουμε αρκεί να το καταστρώσουμε σωστά» συνέχισε. 

Επίταξη ιδιωτικών κλινικών έναντι αμοιβής 

«Επεκτείνεται η δυνατότητα αναγκαστικής διάθεσης και όπου δεν υπάρχει νομοθετείτε, ιδιωτικών κλινικών, θεραπευτηρίων με ταυτόχρονη αξιοποίηση του προσωπικού των ιδιωτικών αυτών κλινικών και φυσικά, όπως γνωρίζουν όλοι, εκτός από κάποιους συναδέλφους, υφίσταται αυτή η σχέση στην ελληνική Πολιτεία και νομοθεσία με την ανάλογη αποζημίωση» δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας. 

Οι ΜΕΘ για κορωνοϊό γεμίζουν επικίνδυνα. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ η Αττική έχει 27 κενές κλίνες. Το Θριάσιο έχει ένα κενό κρεβάτι, Ευαγγελισμός και Σωτηρια από πέντε άδειες κλίνες. Η κεντρική Μακεδονία έχει δέκα κενές κλίνες. Στη Θεσσαλονίκη τα νοσοκομεία Παπανικολάου και Παπαγεωργίου δεν έχουν ούτε ένα κρεβάτι στις ΜΕΘ. Το ΑΧΕΠΑ έχει μόλις δύο κενά. Σε Λάρισα και Κατερίνη δεν υπάρχει ούτε ένα κενό κρεβάτι. 

Τροπολογία Κικίλια για πρόσληψη 300 μόνιμων γιατρών στις ΜΕΘ

Την ίδια ώρα, προσλαμβάνονται 300 μόνιμοι γιατροί σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, μετά την τροπολογία που κατατέθηκε την Πέμπτη στη Βουλή από τον υπουργό Υγείας. 

Προσλήψεις - εξπρές 300 γιατρών στις ΜΕΘ με τροπολογία Κικίλια 

«Τους έχουμε ανάγκη, πρέπει να έρθουν στις ΜΕΘ για να ανοίξουν και τα κρεβάτια του Σωτηρία όλα και τα 50, για να διευκολύνουν το σύστημα» είπε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη. 

Δείτε ολόκλρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top