Προσλήψεις - εξπρές 300 γιατρών στις ΜΕΘ με τροπολογία Κικίλια 

Αναβολή στη συνταξιοδότηση - Απασχόληση και ιδιωτών γιατρών

Βασίλης Κικίλιας

Την πρόσληψη άμεσα 300 μονίμων γιατρών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας προβλέπει τροπολογία την οποία κατέθεσε στην Βουλή ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι από τη Δευτέρα θα βρίσκονται στο ΕΣΥ! 

Κικίλιας στο Star: Γενικό lockdown και στην Αττική αν χρειαστεί!  

Οι 200 από τους 300 γιατρούς θα προσληφθούν με τις  διαδικασίες που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη, ενώ  οι υπόλοιποι 100 θα είναι επιλαχόντες. 

Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΊΑ ΚΙΚΙΛΙΑ:   ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΕΣΥ

Όσοι γιατροί προβλέπεται να συνταξιοδοτηθούν μέχρι τις 31/12/2020 μπορούν εφόσον  το επιθυμούν να παραμείνουν στο ΕΣΥ για ένα επιπλέον εξάμηνο (μέχρι 31/6/2020 ), ενώ δίνεται η δυνατότητα σε ιδιώτες γιατρούς να υπηρετήσου στο σύστημα υγείας με ειδική σχέση εργασίας και αποζημίωση. 

Το παρασκήνιο της απόφασης Μητσοτάκη για νέο lockdown

Τα μέτρα αφορούν και τους ειδικευόμενους γιατρούς η εργασία των οποίων θα προσμετράται στην συνολική υπηρεσία τους. 

Επίσης, επεκτείνεται η δυνατότητα αναγκαστικής διάθεσης ιδιωτικών κλινικών και θεραπευτηρίων στις υγειονομικές περιφέρειες με αποζημίωση, ενώ παρέχεται η δυνατότητα σε ιδιώτες γιατρούς να υπηρετήσουν στο ΕΣΥ με αποζημίωση κλπ.

Για «προσπάθεια που αφορά και εμπεριέχει όλους τους πολίτες, όλα τα κόμματα, όλους τους γιατρούς και όλο το δυναμικό της χώρας» έκανε λόγο ο κ. Κικίλιας στη Βουλή. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top