Θεσσαλονίκη: Ασφυκτιούν οι ΜΕΘ - Απομένουν άλλες 35

Στήθηκαν αντίσκηνα στο ΑΧΕΠΑ - «Καμπανάκι» από τον Μεταλλίδη

Σε οριακή κατάσταση βρίσκονται τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, καθώς τα κρεβάτια γεμίζουν με ασθενείς κορωνοϊού και οι γιατροί αναγκάζονται να στείλουν σε ιδιωτικά νοσοκομεία έκτακτα περιστατικά που δε σχετίζονται με την πανδημία.

Κορωνοϊός: Αυξάνεται ο αριθμός των διασωληνωμένων - Πόσες ΜΕΘ είναι κενές

Η μόλυνση μπορεί να έρθει από παντού, λένε επιδημιολόγοι στο Star, ενώ κάτοικοι στην περιοχή δηλώνουν τρομαγμένοι από την εξέλιξη του ιού. 

Κορωνοϊός: 1.152 νέα κρούσματα - 362 στην Αττική και 210 στη Θεσσαλονίκη

Στήθηκαν σκηνές στα νοσοκομεία – Απομένουν 35 ΜΕΘ 

Οι λευκές σκηνές στήθηκαν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης και αναμένεται να φιλοξενήσουν τα έκτακτα περιστατικά κορωνοϊού, αν χρειαστεί, μέχρι να βρεθούν δωμάτια αφού τα νοσοκομεία βρίσκονται σε οριακή κατάσταση.

ΑΧΕΠΑ

Σκηνές στο ΑΧΕΠΑ που θα φιλοξενή

«Έχουμε πόλεμο. Θα χάσουμε ασθενείς που δε νοσούν από κορωνοϊό λόγω του κορωνοϊού που γεμίζει τα νοσοκομεία», ανέφερε η πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών Βορείου Ελλάδας.

Για τους ασθενείς με κορωνοϊό απομένουν μόνο 35 κρεβάτια στις εντατικές των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης και οι γιατροί προβλέπουν ότι θα στείλουν περιστατικά σε ιδιωτικές κλινικές. 

Γενικό lockdown σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες: Μετακίνηση μόνο με sms

«Καμπανάκι» από τον Μεταλλίδη

Ο καθηγητής λοιμοξιολογίας, Συμεών Μεταλλίδης, που νόσησε από κορωνοϊό και αντιμετώπισε τον ασθενή 0 στο ΑΧΕΠΑ, μίλησε στην Άννα Σανοζίδου για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

«Πρέπει να προσέξει πολύ ο πληθυσμός της πόλης για τη μετάδοση της νόσου. Όλοι μας πρέπει να προσέξουμε πάρα πολύ. Να βοηθήσουμε να μείνουμε όρθιοι», είπε χαρακτηριστικά. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top