Γαλάτσι: Καταγγελίες για χτύπημα 5χρονου με γκλοπ από τα ΜΑΤ

Τι απαντά η αστυνομία

Έντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει καταγγελίες ότι, χθες το απόγευμα, άνδρες των ΜΑΤ χρησιμοποίησαν υπέρμετρη βία για να διαλύσουν αντιφασιστική συγκέντρωση στο Γαλάτσι. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, οι αστυνομικοί φέρεται να χτύπησαν με γκλοπ ακόμα και ένα πεντάχρονο παιδί, που βρισκόταν σε καφετέρια με την οικογένειά του. 

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν στο ΟPEN πως οι άνδρες των ΜΑΤ εισέβαλαν σε καφετέρια στο Γαλάτσι, όπου έπιναν τον καφέ τους ανυποψίαστοι θαμώνες, με σκοπό να βρουν εκεί συμμετέχοντες στην αντιφασιστική πορεία.

Προχώρησαν, μάλιστα, σε άσκηση σωματικής βίας, με αποτέλεσμα τέσσερις άνθρωποι να οδηγηθούν με τραύματα στο κεφάλι στο νοσοκομείο. 

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές πάντως, το παιδί δεν χτυπήθηκε από τους αστυνομικούς, αλλά αντιμετώπισε πρόβλημα λόγω ερεθισμού που ένιωσε στο λαιμό από τα χημικά.

Η γιαγιά του παιδιού, σύμφωνα με την Αστυνομία, έχει ήδη επικοινωνήσει για το περιστατικό με τις Αρχές. Αναλυτικότερα, η γιαγιά επικοινώνησε με την Αστυνομία περίπου 1,5 ώρα μετά την αστυνομική επιχείρηση στο Γαλάτσι και ανέφερε ότι βρισκόταν στο σημείο, όπου έγιναν τα επεισόδια με τα δίδυμα εγγόνια της, ηλικίας πέντε ετών. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ανέφερε στους αστυνομικούς ότι το ένα από τα δύο εγγόνια της διαμαρτυρήθηκε ότι του πονάει ο λαιμός, γεγονός που αποδίδεται στα χημικά. Η γυναίκα επικοινώνησε με παιδίατρο, ο οποίος της υπέδειξε τι πρέπει να κάνει.

Στο Γαλάτσι προσήχθησαν 14 άτομα, ενώ στο Ηράκλειο, όπου έγινε κι εκεί συγκέντρωση για τη δολοφονία δύο μελών της Χρυσής Αυγής, προσήχθησαν δέκα άτομα. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top