Κορωνοϊός: Σε lockdown από σήμερα Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ροδόπη

Τα μέτρα που ισχύουν και οι εξαιρέσεις

Ρεπορτάζ για τα θετικά rapid test που βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη

Ο κύβος ερρίφθη. Από σήμερα στις 06:00 το πρωί η Θεσσαλονική, η Λάρισα και η Ροδόπη προστέθηκαν στη λίστα των περιοχών που μπαίνουν στην κατηγορία 4 αυξημένου κινδύνου και κατ’ επέκταση σε καθεστώς lockdown.

Τα αποτελέσματα των πρώτων rapid test που έγιναν στη Θεσσαλονίκη σήμαναν συναγερμό και επιβεβαίωσαν τους φόβους των επιστημόνων ότι η κατάσταση εκεί τείνει να ξεφύγει από τον έλεγχο. 

Πονοκέφαλος για την κυβέρνηση οι Δήμοι της Αττικής με πολλά κρούσματα

Σύμφωνα με στοιχεία του ΕΟΔΥ, από τα 3.100 τεστ που έγιναν χθες τα 210 ήταν θετικά στον κορωνοϊό, ποσοστό 6,8%, πολύ πάνω από το όριο του 4% που είχε αναφέρει ο κ. Τσιόδρας ότι δίνει το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων. 

Επίσης, πολλά κρούσματα εντοπίζονται μεταξύ υγειονομικών. Τουλάχιστον 24 μέλη του προσωπικού του νοσοκομείου «Παπανικολάου» και πέντε ασθενείς βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. 

Κορωνοϊός - Θεσσαλονίκη: Ακόμα 210 θετικά κρούσματα από τα rapid test!

Στη χθεσινή έκτακτη ενημέρωση, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε πως υπάρχουν 1.955 ενεργά κρούσματα στη Θεσσαλονίκη και 4.459 στενές επαφές που βρίσκονται σε καραντίνα. 

Στη Λάρισα υπάρχουν 343 ενεργά κρούσματα και 721 στενές επαφές, ενώ στη Ροδόπη 217 ενεργά κρούσματα και 488 επαφές που βρίσκονται σε καραντίνα. 

Τα μέτρα που ισχύουν από σήμερα σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Ροδόπη

Από τις 06:00 το πρωί, σε Θεσσαλονίκη, Ροδόπη και Λάρισα, προβλέπεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 00:30 μετά τα μεσάνυχτα μέχρι τις 05:00 το πρωί, η απαγόρευση μετακίνησης πολιτών εκτός της περιφερειακής ενότητάς τους, καθώς και η αναστολή όλων των συναθροίσεων σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους.

Κορωνοϊός Ελλάδα: 1.211 νέα κρούσματα- 335 στην Αττική, 275 στη Θεσσαλονίκη

Επίσης σε αναστολή λειτουργίας μπαίνουν:

 • Δικαστήρια, Εισαγγελίες, Υποθηκοφυλακεία, πάσης φύσεως Κτηματολογικά Γραφεία και Υποκαταστήματα του φορέα «Ελληνικό Κτηματολόγιο»
 • Αρχαιολογικοί χώροι, μουσεία, σπήλαια
 • Ζωντανά θεάματα και ακροάματα, λοιπές παραστατικές τέχνες
 • Κινηματογραφικές προβολές
 • Πρόβες, τηλεοπτικά και κινηματογραφικά γυρίσματα: Αναστολή κινηματογραφικών και τηλεοπτικών γυρισμάτων - Πρόβες μέσω τηλεδιάσκεψης
 • Κέντρα διασκέδασης συμπεριλαμβανομένων χώρων δεξιώσεων, catering, μπαρ
 • Μουσικές σκηνές
 • Εστίαση [επιτρέπεται η λειτουργία μόνο υπηρεσιών παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), διανομής προϊόντων (delivery) και drive-through]
 • Παιδότοποι
 • Κάθε είδος αγώνων και προπονήσεων [επιτρέπεται μόνο η ατομική άθληση]
 • Γυμναστήρια
 • Εμποροπανηγύρεις-Κυριακάτικες αγορές και άλλες αγορές του άρθρου 2 του ν. 4497/2017 (Α’ 171)
 • Κομμωτήρια, υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής κ.λπ.
 • Συνέδρια / Εκθέσεις
 • Υπηρεσίες πάρκων ψυχαγωγίας και θεματικών πάρκων

Όπως εξήγησε πάντως ο κ. Χαρδαλιάς για τις περιοχές αυτές θα υπάρχει εξαίρεση των μέτρων που αφορούν στις χερσαίες, θαλάσσιες και αεροπορικές μετακινήσεις για πρακτικούς λόγους που σχετίζονται με τον προγραμματισμό των πολιτών.

Κορωνοϊός - Πτήσεις: Νέες οδηγίες για Ιωάννινα, Σέρρες, Κοζάνη, Καστοριά

Η εξαίρεση των μετακινήσεων από τα γενικά μέτρα του επιπέδου 4 για τις τρεις αυτές περιοχές θα ισχύσει έως και τη Δευτέρα στις 06:00 το πρωί.

Θεσσαλονίκη: Δεκαπλασιάστηκαν οι τιμές του κορωνοϊού στα λύματα

Αλλαγές στον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας

Από σήμερα, εκτός των τριών Περιφερειών, αλλάζουν κατηγορία κι άλλες περιοχές της Ελλάδας. Συγκεκριμένα, από το επίπεδο 2 ανεβαίνουν στο επίπεδο 3, πορτοκαλί, οι περιφερειακές ενότητες, Πέλλας, Δράμας, Έβρου, Ξάνθης, Κιλκίς, Χαλκιδικής, Καβάλας, Πιερίας, Θεσπρωτίας και Ημαθίας. Επίσης, από το επίπεδο 1 ανεβαίνουν στο επίπεδο 2, κίτρινο, οι Π.Ε Μεσσηνίας και Αρκαδίας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top