Κορωνοϊός - Πτήσεις: Νέες οδηγίες για Ιωάννινα, Σέρρες, Κοζάνη, Καστοριά

Ποιες αεροπορικές πτήσεις επιτρέπονται λόγω lockdown

Δείτε στο βίντεο τι ισχύει στις Σέρρες μετά το μίνι lockdown.

Νέες αεροπορικές οδηγίες εκδόθηκαν για τις πτήσεις που αφορούν τα αεροδρόμιο Ιωαννίνων και για πεδία προσγείωσης Σερρών, ενώ δημοσιεύτηκε και συμπληρωματική notam για τα αεροδρόμια Κοζάνης και Καστοριάς. Υπενθυμίζεται ότι οι περιοχές αυτές βρίσκονται στο επίπεδο 4 και είναι σε «κόκκινο» συναγερμό μετά τη μεγάλη αύξηση κρουσμάτων που παρουσίασαν τις τελευταίες ημέρες.

Χαρδαλιάς: Κρίσιμη η κατάσταση, πιθανή πλέον κάθε εξέλιξη  

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), οι νέες notam αφορούν περιορισμούς επιβατικών πτήσεων από τον Κρατικό Αερολιμένα Ιωαννίνων «Βασιλεύς Πύρρος» και από τα δύο πεδία προσγείωσης ελαφρών αεροσκαφών, Χορτερό και Εμμανουήλ Παππάς στις Σέρρες. Παράλληλα ανακοινώνεται η έκδοση συμπληρωματικής notam για τα αεροδρόμια Κοζάνης «Φίλιππος» και Καστοριάς «Αριστοτέλης».

Οι αεροπορικές οδηγίες εντάσσονται στα μέτρα πρόληψης κατά του Covid-19 και ισχύουν από σήμερα Πέμπτη 29 Οκτωβρίου έως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 6 Νοεμβρίου 2020.

Κορωνοϊός Ελλάδα: 1.211 νέα κρούσματα, 12 θάνατοι και 114 διασωληνωμένοι

Οι νέες οδηγίες 

Η αεροπορική οδηγία για το αεροδρόμιο Ιωαννίνων προβλέπει ότι επιτρέπονται οι πτήσεις προς τα Γιάννενα με επιβάτες, επίσης επιτρέπονται μόνο οι αναχωρήσεις χωρίς επιβάτες, δηλαδή οι πτήσεις επιστροφής αεροσκάφους με το πλήρωμά του. 
Από τους περιορισμούς πτήσεων στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων «Βασιλεύς Πύρρος» ισχύουν οι ακόλουθες εξαιρέσεις:

- Πτήσεις με επιβάτες διαμετακόμισης (Passengers in transit)

- Πληρώματα και επιβάτες των εξής πτήσεων: οι κρατικές (state flights), οι υγειονομικού ενδιαφέροντος (sanitary flights), οι ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος (humanitarian flights), οι πτήσεις που αναφέρουν ότι ευρίσκονται σε επικίνδυνη κατάσταση (emergency flights) και οι στρατιωτικές πτήσεις (Military flights). 

Κορωνοϊός: Σε μίνι lockdown από σήμερα Ιωάννινα και Σέρρες

Όσον αφορά στους περιορισμούς πτήσεων στα δύο πεδία προσγείωσης ελαφρών αεροσκαφών στις Σέρρες ισχύουν τα ακόλουθα: 

Δεν επιτρέπονται οι πτήσεις από το πεδίο προσγείωσης στο Χορτερό Σερρών και από το πεδίο προσγείωσης Σερρών - Εμμανουήλ Παππάς εκτός της περιφερειακής ενότητας Σερρών. Από τους περιορισμούς πτήσεων εξαιρούνται οι τοπικές εκπαιδευτικές πτήσεις μόνο εντός της περιφερειακής ενότητας Σερρών.

H συμπληρωματική αεροπορική οδηγία για τα αεροδρόμια Κοζάνης «Φίλιππος» και Καστοριάς «Αριστοτέλης» προβλέπει ότι επιτρέπονται οι πτήσεις επιβατών προς τους δύο περιφερειακούς αερολιμένες, ενώ όσον αφορά τις αναχωρήσεις από Καστοριά και Κοζάνη επιτρέπονται μόνο χωρίς επιβάτες, δηλαδή οι πτήσεις επιστροφής αεροσκάφους με το πλήρωμά του. Υπενθυμίζουμε ότι οι εξαιρέσεις ισχύουν ως έχουν από τις προϋπάρχουσες αεροπορικές οδηγίες και για τα δύο αεροδρόμια.  
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top