Χαρδαλιάς: Κρίσιμη η κατάσταση, πιθανή πλέον κάθε εξέλιξη  

Στο «κόκκινο» από την Παρασκευή Θεσσαλονίκη - Λάρισα - Ροδόπη      

Στην κατηγορία 4 (κόκκινο χρώμα στον χάρτη) θα υπάγονται πλέον  Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ροδόπη, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, μετά τη μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού σε αυτές τις περιοχές.    

Κορωνοϊός Ελλάδα: 1.211 νέα κρούσματα, 12 θάνατοι και 114 διασωληνωμένοι

Συγκεκριμένα ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι περνούν από τις 6 π.μ. της Παρασκευής στο επίπεδο συναγερμού και θα ισχύουν στις περιοχές αυτές τα μέτρα που προβλέπονται  για το επίπεδο αυτό με μοναδική εξαίρεση τα μέτρα που σχετίζονται με τις μεταφορές και την επικοινωνία μεταξύ των νομών, μέχρι  τη Δευτέρα 2/11 στις 6 πμ,, για  λόγους προγραμματισμού των μετακινήσεων.  

Χαρδαλιάς για την έξαρση κρουσμάτων: Τα πράγματα πάνε σε λάθος κατεύθυνση 

«Το ζήτημα των μετακινήσεων θα επανεξετασθεί συνολικά» προανήγγειλε πάντως ο κ. Χαρδαλιάς.Άφησε επίσης να εννοηθεί ότι  θα υπάρξουν περιορισμοί στη διασκέδαση, τις αθλητικές δραστηριότητες και τις μαζικές κοινωνικές συναθροίσεις. 

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε επίσης ότι από τις 6 π.μ. της Παρασκευής θα υπάγονται πλέον στο  επίπεδο 3  οι ΠΕ Πέλλας,  Δράμας,  Έβρου, Ξάνθης, Κιλκίς, Χαλκιδικής, Καβάλας,  Πιερίας,  Ημαθίας, ενώ στο επίπεδο 2 ανεβαίνουν οι νομοί Μεσσηνίας και Αρκαδίας 

«Βρίσκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο της προσπάθειάς μας,  όπου κάθε εξέλιξη είναι πιθανή. Ενωμένοι θα μπορέσουμε να φρενάρουμε και το επόμενο κύμα, οι  επόμενες ημέρες είναι πραγματικά κρίσιμες» τόνισε ο υφυπουργός, ο οποίος κατέληξε: Επιβάλλεται να κάνουμε και πάλι τη διαφορά».   

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top