Αποκάλυψη: Το Star κατέγραψε τη ρότα του Oruc Reis 25 ν.μ. από τη Ρόδο

Ενοχλήθηκαν οι Τούρκοι από την παρουσία του συνεργείου στην περιοχή

Το Star είναι το μοναδικό ελληνικό τηλεοπτικό δίκτυο που κατέγραψε τις κινήσεις του τουρκικού ερευνητικού σκάφους Oruc Reis και των τουρκικών πολεμικών πλοίων που το συνοδεύουν.

Μάλιστα, σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του απεσταλμένου του Star στη Ρόδο Λάμπρου Δεμερτζή, οι Τούρκοι έδειξαν να ενοχλούνται από την παρουσία του τηλεοπτικού συνεργείου, προειδοποιώντας το να αποχωρήσει από την περιοχή των ερευνών. 

Oruc Reis: Νέα πρόκληση με νέα Navtex μέχρι 4 Νοεμβρίου

Στα αποκλειστικά πλάνα που κατέγραψε η κάμερα του Star, διακρίνεται το Oruc Reis που κινείται αργά, με ταχύτητα 4,5 κόμβων, σε μια απόσταση 25 ναυτικών μιλίων από τις ακτές της Ρόδου.

Σε απόσταση ασφαλείας καταγράφηκε και μια  τουρκική Φρεγάτα σε ρόλο οπισθοφυλακής, που συνοδεύει το ερευνητικό σκάφος, ενώ τα υπόλοιπα πολεμικά πλοία του τουρκικού  στολίσκου έχουν κατεύθυνση προς τα τουρκικά παράλια.

Αποκλειστικό: To Oruc Reis κατέγραψε η κάμερα του Star ανοιχτά της Ρόδου! 

Ηχητικό ντοκουμέντο: Το τουρκικό πολεμικό ναυτικό προειδοποιεί το συνεργείο του Star

Το Oruc Reis βρίσκεται  υπό στενή παρακολούθηση από τον ελληνικό στόλο: πυραυλάκατοι, φρεγάτες, Ταχέα Περιπολικά Κατευθυνόμενων Βλημάτων αλλά και τα αόρατα υποβρύχια «φράζουν» το Oruc Reis και τα συνοδευτικά τουρκικά πολεμικά τα οποίο έφτασαν στα 13 ναυτικά μίλια από τη Ρόδο.

Στο ηχητικό ντοκουμέντο που κατέγραψε το συνεργείο του Star ανοιχτά της Ρόδου, ακούγεται η προειδοποίηση από το πολεμικό Ναυτικό της Τουρκίας ότι βρίσκεται σε περιοχή ερευνών από το Oruc Reis.

Ενώ το συνεργείο βρισκόταν σε διεθνή ύδατα και σχεδόν δέκα ναυτικά μίλια μακριά από το ερευνητικό πλοίο, τα συνοδευτικά  τουρκικά πολεμικά ενοχλήθηκαν από την παρουσία του και με αναγγελία το ενημέρωσαν ότι πρέπει να αποχωρήσει, γιατί κάνουν επιχείρηση.

Τελικά, το ερευνητικό σκάφος άλλαξε πορεία με κατεύθυνση ανατολικά της Κρήτης και νοτιοανατολικά της Καρπάθου, όπου βρίσκεται «εγκλωβισμένο» από τα πλοία του πολεμικού μας ναυτικού. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top