Χρυσή Αυγή: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τις αναστολές

Έντονες αντιδράσεις για την πρόταση της εισαγγελέως

Ρεπορτάζ του μεσημβρινού δελτίου ειδήσεων του Star για την ένταση που προκλήθηκε χθες στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Μετά την πρόταση της εισαγγελέως για αναστολή των ποινών για όλα τα καταδικασθέντα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, πλην του Γιώργου Ρουπακιά, το δικαστήριο θα αποφασίσει ποιος τελικά θα πάει φυλακή.

Στο ευρωκοινοβούλιο το αίτημα άρσης ασυλίας Λαγού 

Στις 10:00 θα ξεκινήσουν εκ νέου οι δευτερολογίες των συνηγόρων υπεράσπισης των πρώην βουλευτών της Χ.Α. Στη συνέχεια το δικαστήριο θα αποσυρθεί για να αποφασίσει ποιοι τελικά θα πάνε φυλακή και ποιοι θα παραμείνουν ελεύθεροι, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στο Εφετείο.

Χρυσή Αυγή: Αναστολή ποινών για όλους πρότεινε η εισαγγελέας

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση αναμένεται σήμερα αργά το βράδυ ή το πρωί της Τετάρτης. 

Έντονες αντιδράσεις από την πρόταση της εισαγγελέως

Χθες η πρόταση της εισαγγελέως για αναστολή των ποινών για όλους, πλην του Ρουπακιά, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. Μάλιστα η κυρία Οικονόμου στο παρελθόν είχε ταχθεί υπέρ της αθώωσης όλων των κατηγορουμένων από την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης. Είχε χαρακτηρίσει δε «μεμονωμένα περιστατικά» τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και τις άλλες βίαιες επιθέσεις εναντίον των Αιγύπτιων ψαράδων και των αφισοκολλητών του ΠΑΜΕ.

Χρυσή Αυγή: Αποζημιώσεις θα ζητήσουν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής

Η πρόταση της εισαγγελέως δεν είναι δεσμευτική για το δικαστήριο. Ωστόσο, οι συνήγοροι Πολιτικής Αγωγής έκαναν λόγο για «εισαγγελέα υπεράσπισης της Χρυσής Αυγής».

Δίκη Χρυσής Αυγής: Η πλευρά της οικογένειας Φύσσα

Εξαιτίας αυτού προκλήθηκε ένταση μέσα στο δικαστήριο, καθώς οι συνήγοροι υπεράσπισης έκαναν λόγο για «πειθαρχικά παραπτώματα» των συναδέλφων τους και «προσβλητικά σχόλια».


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top