Διαδικτυακή συζήτηση για τις νεότερες εξελίξεις του παιδικού καρκίνου

Συμμετείχαν οι Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, επιστήμονες καθηγητές και φορείς

Σε ανοιχτή διαδικτυακή συζήτηση ενημέρωσης παρουσιάστηκαν οι νεότερες εξελίξεις για τον παιδικό και εφηβικό καρκίνο.  Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από ομιλίες και μηνύματα του προέδρου του παωελλήνιου ιατρικού συλλόγου, του πρύτανη του ΕΚΠΑ της προέδρου του σωματείου Ελπίδας - σύλλογος φίλων παιδιών με καρκίνο κυρίας Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη επιστημόνων καθηγητών και φορέων. 
 
Με απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου, ο μήνας Σεπτέμβριος είναι αφιερωμένος στη μάχη του παιδικού καρκίνου. Στο πλαίσιο αυτό , η ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη, εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και το ΕΚΠΑ συνδιοργάνωσαν ανοιχτή διαδικτυακή συζήτηση ενημέρωσης.

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου: Νικητές 8 στα 10 παιδιά

Τα στοιχεία για τον παιδικό καρκίνο στην Ελλάδα

Ο καρκίνος στα παιδιά αποτελεί τη δεύτερη πιο συχνή αιτία θανάτου μετά τα παιδικά ατυχήματα. Στην Ελλάδα, περισσότερα από 300 παιδιά το χρόνιο προσβάλλονται από καρκίνο.

Το 85 % των περιπτώσεων παιδικού καρκίνου αντιμετωπίζεται στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων. Το ποσοστό επιτυχίας είναι μεγάλο, καθώς τρία στα τέσσερα παιδιά γίνονται καλά, ενώ η λειτουργία του νέου υπερσύγχρονο κέντρου κυτταρικής και γονιδιακής θεραπείας, χαρίζει ελπίδα και στις πιο δύσκολες περιπτώσεις παιδικού καρκίνου. 

«Η πορεία αυτή δεν ήταν εύκολη, ούτε αυτονόητη. Ολόκληρη η οικογένεια της Ελπίδας εργάστηκε αδιάκοπα όλα αυτά τα χρόνια προκειμένου να επιτύχουμε στον στόχο που είχαμε εξαρχής θέσει: να μην χάνεται ούτε ένα παιδί, ενώ μπορεί να σωθεί», ανέφερε η κ. Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, πρόεδρος του σωματείου Ελπίδας - σύλλογος φίλων παιδιών με καρκίνο.

Στη διαδικτυακή συζήτηση συμμετείχαν γιατροί της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων, καθηγητές Πανεπιστημίων της χώρας και επικεφαλής φορέων.    

Οι νέες επιστημονικές ανακαλύψεις  η  ιατρική έρευνα  αλλά και εθελοντές δότες ενισχύουν τον αγώνα των παιδιών που πάσχουν από καρκίνο. Στέλνουν  μήνυμα δυνατό και ηχηρό… ότι ο παιδικός καρκίνος ΜΠΟΡΕΙ να νικηθεί. 

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top