Ισόβια στην οικιακή βοηθό που σχεδίασε τον φόνο συνταξιούχου

Η μαρτυρία της συζύγου του θύματος για τα όσα πέρασε στα χέρια των δραστών

«Βαρύς ο πέλεκυς» της δικαιοσύνης για την οικιακή βοηθό και τους δύο από τους τρεις συνεργούς της που τον Φεβρουάριο του 2013 σχεδίασαν τη ληστεία στο σπίτι ενός συνταξιούχου στη βόρεια Ελλάδα, τον οποίο τελικά δολοφόνησαν. 

Οι δύο άνδρες καταδικάστηκαν σε ισόβια και 14 χρόνια κάθειρξη για ανθρωποκτονία και ληστεία από κοινού ενώ στη «γυναίκα - αράχνη» επιβλήθηκαν επτά χρόνια φυλάκιση για απλή συνέργεια.

Το χρονικό της δολοφονίας

Η γυναίκα του θύματος είχε προσλάβει την οικιακή βοηθό για να φροντίζει το παιδί της, το οποίο έχει αυτισμό αλλά και την ίδια που παλεύει με τον καρκίνο. Όπως φάνηκε όμως στη συνέχεια, η οικιακή βοηθός δε νοιαζόταν για την οικογένεια αλλά για την περιουσία της που είχε βάλει στο μάτι. Έτσι, ενημέρωσε τον σύζυγό της, ο οποίος προσέλαβε δύο άνδρες αλβανικής καταγωγής για να ολοκληρώσουν το σχέδιο. 

Τη μοιραία ημέρα, τη στιγμή που οι δράστες ετοιμάζονταν να μπουν στο σπίτι, είδαν τον σύζυγο να επιστρέφει καθώς είχε ξεχάσει το κινητό του τηλέφωνο. Οι συνεργοί της γυναίκας ξαφνιάστηκαν, τον δολοφόνησαν εν ψυχρώ και τον έκρυψαν στο υπόγειο της πολυκατοικίας όπου διέμενε. 

Η σύζυγος έκανε μπάνιο χωρίς να έχει ιδέα για το τι θα ακολουθούσε. Οι συνεργοί μπήκαν στο σπίτι, την έβγαλαν βίαια από το μπάνιο και την έριξαν στο κρεβάτι με σκοπό να τη βιάσουν. Η ίδια αντιστάθηκε, ενώ τους παρακαλούσε να μην τη σκοτώσουν. Γλίτωσε, μαθαίνοντας αργότερα ότι ο σύζυγός της ήταν ήδη νεκρός.

Οι δράστες έφυγαν από το σπίτι χωρίς να αφήσουν το παραμικρό στοιχείο. Η άρση τηλεφωνικού απορρήτου έδωσε τη λύση στο μυστήριο και έτσι μετά από λίγους μήνες, η οικιακή βοηθός και δύο εκ των συνεργών της οδηγήθηκαν στη δικαιοσύνη. Ο τρίτος δεν έχει βρεθεί μέχρι σήμερα. 

Σύζυγος θύματος: «Μου είπαν ότι θα μου πάρουν την ψυχή»

Στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και τον Στρατή Λημνιό, η σύζυγος του θύματος περιέγραψε όσα έζησε στα χέρια των δολοφόνων.

«Ξαφνικά εκεί που έπλενα τα δόντια μου, ένιωσα ένα χέρι να με σφίγγει και μες το αυτί μου μια φωνή να μου λέει "σήμερα είναι η τελευταία μέρα που αναπνέεις. Δεν πρόκειται να βγεις ζωντανή από δω μέσα. Ήρθαμε για να σου πάρουμε την ψυχή"» είπε η γυναίκα. 

Όπως υποστήριξε η γυναίκα, προσπάθησαν να τη βιάσουν και να την πνίξουν. Τους παρακάλεσε να την αφήσουν καθώς είναι καρκινοπαθής. «Τους είπα να πάνε στην κρεβατοκάμαρα και να πάρουν ό,τι είχα, αλλά να μη με σκοτώσουν» ανέφερε. 

Αφού τη μετέφεραν σε άλλο μέρος του σπιτιού προσπάθησαν ξανά να την πνίξουν, με τη γυναίκα αυτή τη φορά να δαγκώνει το χέρι του δράστη. «Ξάπλωσα κάτω με κλειστά τα μάτια και αυτοί πίστεψαν ότι λιποθύμησα ή έμεινα στον τόπο» είπε η γυναίκα.

Οι δράστες φαίνεται πως ήξεραν πολύ καλά το σπίτι, όπως και πού βρίσκονταν τα χρήματα στην κρεβατοκάμαρα. Η γυναίκα κατάφερε να βγει έξω και να φωνάξει για βοήθεια. 

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top