Κλείνει εργοστάσιο στη Σκύδρα: Βρέθηκαν 114 κρούσματα κορωνοϊού

Από μια εργαζόμενη ξεκίνησε η διασπορά

Συναγερμός σήμανε για μια ακόμα φορά στις υγειονομικές αρχές μετά από τον εντοπισμό 114 κρουσμάτων κορωνοϊού σε εργοστάσιο κονσερβοποιίας στη Σκύδρα της Πέλλας. 

Κορωνοϊός: 411 νέα κρούσματα - Ρεκόρ για την Αττική με 272 νέες μολύνσεις

Μετά από εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά και σε συνεννόηση με στελέχη του ΕΟΔΥ που πραγματοποιούν επιτόπιους ελέγχους, αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας του εργοστασίου στο σύνολό της, συμπεριλαμβανομένων όλων των υποδομών και των εγκαταστάσεών της, και κάθε είδους χώρων κύριων και βοηθητικών.

Κορωνοϊός: Κατέληξε ηλικιωμένος από το γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα

Το εργοστάσιο θα παραμείνει κλειστό από σήμερα έως και τις 11 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με το logospellas, η διασπορά του ιού στο εργοστάσιο έγινε από μια γυναίκα μέλη της οικογένειάς της που εργάζονταν εκεί. 

Μάλιστα όπως αναφέρει το ρεπορτάζ υπήρχαν πληροφορίες για κρούσματα στο συγκεκριμένο εργοστάσιο εδώ και δύο μήνες.

Φαίνεται όμως ότι η κατάσταση ξέφυγε. Πρώτη διαγνώστηκε θετική η γυναίκα πριν από λίγα 24ώρα. Συγγενείς της δουλεύουν επίσης στο εργοστάσιο, ενώ έχουν πολλές επαφές στην ευρύτερη περιοχή. 

Μάλιστα προχθές ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 13 κρούσματα στην περιοχή, από τα οποία τα δέκα τουλάχιστον ανήκουν στη συρροή από το εργοστάσιο της Σκύδρας. 

Λόγω των κρουσμάτων έκλεισε επίσης το σχολείο Λουτροχωρίου. Σε εξέλιξη είναι η διαδικασία της ιχνηλάτησης. 

Εσπευσμένα στη Σκύδρα ο Γ. Γ. Πολιτικής Προστασίας

Όπως έγινε γνωστό εσπευσμένα μεταβαίνει στην Πέλλα ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου μαζί με την διευθύντρια επιδημιολογικής επιτήρησης του ΕΟΔΥ Φλώρα Κοντοπίδου.

Ο γενικός γραμματέας θα έχει σύσκεψη στις 16:00 μμ στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, στην οποία θα συμμετάσχουν ο αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Πέλλας, Ιορδάνης Τζαμτζής, οι δήμαρχοι της περιοχής, καθώς και εκπρόσωποι όλων των εμπλεκόμενων φορέων για τη διαχείριση και τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19.
 

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top