Πιο λαμπερή από ποτέ η Ακρόπολη: Εντυπωσιακός o φωτισμός του Ιερού Βράχου

Στέλνει το φως της σε όλο τον κόσμο

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο της φωταγώγησης.

Μπροστά σε ένα εντυπωσιακό θέαμα βρέθηκαν οι κάτοικοι της Αθήνας και κυρίως όσοι ήταν στο κέντρο της πόλης, καθώς στις 20:00 το βράδυ αποκαλύφθηκε το έργο της αναβάθμισης του φωτισμού στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

 

φωτισμός Ακρόπολη

 

Τον εντυπωσιακό φωτισμό είχαν την τύχη να δουν μέσω live streamning που ήταν διαθέσιμος από τον ιστότοπο digitalculture.gov.gr του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, από το κανάλι YouTube του Ιδρύματος Ωνάση. Τα πορτοκαλί θαμπά φώτα που είχαμε συνηθίσει τώρα δεν υπάρχουν πλέον. Ο φωτισμός έχει αντικατασταθεί από θερμό και ψυχρό λευκό χρώμα, ενώ χάρη στις εναλλαγές της έντασης και τη led τεχνολογία, αναδεικνύονται κατάλληλα ο Ιερός Βράχος, τα τείχη και τα μνημεία. Όλα φαίνονται πιο αναγλυφα, πιο τρισδιάστατα, πιο όμορφα.

Η σχεδιάστρια φωτισμού Ελευθερία Ντεκώ που ανέλαβε το έργο, εργαζόταν εντατικά περίπου ένα χρόνο για αυτό το εκπληκτικό αποτέλεσμα.

φωτισμός Ακρόπολη

 

Ο φωτισμός του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης πρόκειται για το πρώτο από μια σειρά έργων που πραγματοποιούνται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού με στόχο τη συνολική αναβάθμιση των υποδομών και των παρεχομένων υπηρεσιών της Ακρόπολης με δωρεά και υλοποίηση από το Ίδρυμα Ωνάση.

 

φωτισμός Ακρόπολη

 

Η φωταγώγηση έγινε παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη και του Προέδρου του Ιδρύματος Ωνάση, Αντώνη Σ. Παπαδημητρίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top