Παγώνη: «Απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις οχτώ το βράδυ αν χρειαστεί»

«Δε θα γλιτώσει όποιος έχει γρίπη και κορωνοϊό»

Εξαιρετικά ανησυχητική είναι η εικόνα που εμφανίζει η πανδημία κορωνοϊού στη χώρα μας και ειδικά στην Αττική. Ο αριθμός των θανάτων και των διασωληνωμένων είναι δύο στοιχεία που προβληματίζουν ιδιαίτερα τους επιστήμονες, που βλέπουν πως τα μέτρα που έχουν ληφθεί έως τώρα δε φαίνεται να αποδίδουν. 

Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας – Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ υποστήριξε πως η χρήση της μάσκας θα πρέπει να γίνει υποχρεωτική και στους εξωτερικούς χώρους, κάτι που όπως τόνισε έχει αργήσει. 

Έτσι μπορεί να μεταδοθεί ο κορωνοϊός στο ασανσέρ

Δεν έκρυψε επίσης την ανησυχία της για τον συνωστισμό που παρατηρείται στις πλατείες, χωρίς να τηρούνται αποστάσεις και χωρίς τη χρήση μάσκας. 

«Έχουμε περιθώριο μια εβδομάδα για να σταθεροποιηθεί η κατάσταση. Στα μέσα Οκτωβρίου αρχίζουν οι ιώσεις και θα δυσκολέψουν τα πράγματα. Σε αυτό το δεκαήμερο πρέπει να μπουν οι μάσκες παντού», είπε. 

Κρουαζιερόπλοιο: Πώς φτάσαμε στο φιάσκο με τα θετικά κρούσματα

Η κ. Παγώνη εκτίμησε πως δε θα αποφύγουμε τα τοπικά lockdown, ειδικά στην Αττική και τόνισε πως αν χρειαστεί θα πρέπει να επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 20:00 το βράδυ. 

«Αν πάτε στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής το βράδυ γίνεται χαμός. Δεν έχουμε συνειδητοποιήσει όλοι ότι αν δεν φοράμε μάσκα παντού θα έχουμε πρόβλημα. Θα έπρεπε να υπήρχε σταθεροποίηση των κρουσμάτων και αυτό που φταίει είναι ότι δεν προσαρμοζόμαστε», είπε.

Αποκάλυψη Star: Μεγαλύτερη η διασπορά κορωνοϊού στο κέντρο της Αθήνας

Όσον αφορά στο θέμα της διασποράς ειδικά στο κέντρο της Αθήνας, είπε πως η εικόνα είναι άσχημη και αυτό που ανησυχεί τους επιστήμονες είναι η αύξηση του αριθμού διασωληνωμένων. 

«Μπορεί ένας άνθρωπος να είναι καλά τις πρώτες πέντε ημέρες, και την πέμπτη ημέρα ενώ να φαίνεται καλά ξαφνικά να χρειαστεί να διασωληνωθεί», σημείωσε η κυρία Παγώνη και πρόσθεσε:

Χαρδαλιάς: Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον κορωνοϊό μέχρι το εμβόλιο

«Αν ένας ασθενής που είναι στις ευάλωτες ομάδες χρειαστεί να διασωληνωθεί μετά την έβδομη ημέρα είναι δύσκολο να βγει από αυτή την κατάσταση. Στις μεγάλες ηλικίες με προβλήματα μόνο το 20% καταφέρνει να αποσωληνωθεί». 

Τεράστια αύξηση κρουσμάτων: Ανακοινώθηκαν 416 νέα - Τα 240 στην Αττική

Τέλος η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ πρόβλεψε ότι φέτος θα εμβολιαστούν κατά της γρίπης περισσότεροι άνθρωποι λόγω του κορωνοϊού και εκτίμησε πως όσοι έχουν κορωνοϊό και γρίπη μαζί δύσκολα θα τα καταφέρουν. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top