Κρουαζιερόπλοιο: Πώς φτάσαμε στο φιάσκο με τα θετικά κρούσματα

Η διαδρομή των δειγμάτων... που τελικά αποδείχθηκαν αρνητικά

Αναπάντητα παραμένουν πολλά ερωτήματα για το μπάχαλο που δημιουργήθηκε με τα «κρούσματα» στο κρουαζιερόπλοιο. Μετά από τρία τεστ, τα θετικά κρούσματα αποδείχτηκε ότι ήταν αρνητικά. Το «κλειδί» βρίσκεται στη διαδρομή των δειγμάτων από το πλοίο, σε ιδιωτική κλινική στο Ηράκλειο και από εκεί σε άλλο εργαστήριο. 

Κρουαζιερόπλοιο: Αρνητικά και τα τεστ του ΕΟΔΥ στα 12 μέλη του πληρώματος

Το εντυπωσιακό κρουαζιερόπλοιο έδεσε στο λιμάνι του Πειραιά λίγο μετά τις 05:30 το πρωί. Στις εικόνες από το drone του Star φαίνονται οι επιβάτες να είναι πλέον χαλαροί, να κάνουν τζόκινγκ στο κατάστρωμα, να χαλαρώνουν στο μπαλκόνι της καμπίνας τους. Άλλοι μιλάνε στο τηλέφωνο και άλλοι απολαμβάνουν το γεύμα τους στην τραπεζαρία. 

Κορωνοϊός: Αρνητικά τα έξι από τα 12 επαναληπτικά τεστ στο κρουαζιερόπλοιο

Άθελά τους, όμως, οι 922 επιβάτες και τα 666 μέλη του πληρώματος έγιναν πρωταγωνιστές σε έναν εφιάλτη. Χρειάστηκε να περάσει ένα 24ωρο, μέχρι να διαπιστωθεί ότι τελικά τα 12 θετικά κρούσματα είναι τελικά αρνητικά.  Πού, όμως, έγινε το λάθος που οδήγησε στο ναυάγιο της κρουαζιέρας; 

Η «διαδρομή» των δειγμάτων 

Την Κυριακή το μεσημέρι ο γιατρός του κρουαζιερόπλοιου, που ήταν δεμένο στο λιμάνι του Ηρακλείου,  πήρε 150 δείγματα από το πλήρωμα, για να κάνει δειγματοληπτικά τεστ βάσει πρωτοκόλλου. Τα δείγματα αυτά παρέλαβε η ιδιωτική κλινική Ασκληπιείο Κρήτης, τα οποία στη συνέχεια μετέφερε στο ιδιωτικό εργαστήριο Minoan Lab, με το οποίο συνεργάζεται. Ξημερώματα Δευτέρας κι ενώ το κρουαζιερόπλοιο βρισκόταν ανοιχτά της Μήλου,  το ιδιωτικό εργαστήριο ανακοίνωσε 12 θετικά κρούσματα παρόλο που το ιϊκό φορτίο ήταν χαμηλό.  

«Μία τιμή θετικού στον 40ο κύκλο είναι ένα αποτέλεσμα το οποίο χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση» είπε ο Γιώργος Σουρβίνος, καθηγητής κλινικής ιολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης και διευθυντής εργαστηρίου αναφοράς Covid. 
Αμέσως σήμανε συναγερμός.  Ο γιατρός του πλοίου εν πλω για τον Πειραιά πραγματοποίησε δεύτερο τεστ στα 12 άτομα, το οποίο βγήκε αρνητικό. 

Οι γιατροί πραγματοποίησαν rapid test στα μέλη του πληρώματος, τα οποία και αυτά βγήκαν αρνητικά. Από την Κυριακή, δηλαδή, στις 27 του μήνα χρειάστηκε να γίνουν τρία τεστ για να μπει ένα τέλος στον εφιάλτη των επιβατών και του πληρώματος.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top