Κορωνοϊός: Αρνητικά τα έξι από τα 12 επαναληπτικά τεστ στο κρουαζιερόπλοιο

Η ανακοίνωση της εταιρείας

Συναγερμός σήμανε στις υγειονομικές αρχές μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊού στο κρουαζιερόπλοιο «MEIN SHIFF 6» της ναυτιλιακής εταιρείας TUI, στο Ηράκλειο της Κρήτης. 

Κορωνοϊός: Στον Πειραιά το κρουαζιερόπλοιο, όπου εντοπίστηκαν 12 κρούσματα

Κατόπιν υγειονομικού ελέγχου που πραγματοποιήθηκε σε 150 από τα 666 μέλη πληρώματος, εντοπίστηκαν θετικά συνολικά 12 μέλη και τέθηκαν σε καραντίνα. Το πλοίο μεταφέρει 922 επιβάτες και θα βρίσκεται στον Πειραιά.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία επεσήμανε ότι κανένα από τα μέλη που βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό δεν παρουσίασε κάποιο σύμπτωμα, αυτή τη στιγμή πραγματοποιούνται επαναληπτικά τεστ στο πλήρωμα και τα πρώτα έξι ήταν αρνητικά. Τα αποτελέσματα των υπόλοιπων 6 αναμένονται το πρωί, ενώ θα γίνουν τεστ και στα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος.

Η ανακοίνωση της εταιρείας

Στο πλαίσιο του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης της TUI Cruises, στο οποίο προβλέπεται η διενέργεια τακτικών δειγματοληπτικών ελέγχων COVID-19 στο πλήρωμα του κρουαζιερόπλοιου, εντοπίστηκαν σήμερα, Δευτέρα 28/09, δώδεκα μέλη του πληρώματος του πλοίου «Mein Schiff 6» θετικοί στον ιό.

Κανένα από τα δώδεκα μέλη του πληρώματος δεν έχει παρουσιάσει συμπτώματα. Στα δώδεκα άτομα πραγματοποιούνται αυτή τη στιγμή στο πλοίο επαναληπτικοί έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντισωμάτων. Τα πρώτα έξι αποτελέσματα αποδείχθηκαν αρνητικά (28/09, 4:30 μ.μ.). Τα υπόλοιπα έξι αναμένονται μέχρι αύριο το πρωί. Επιπλέον, θα διενεργηθούν έλεγχοι και στα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος.

Ως καθαρά προληπτικό μέτρο και σύμφωνα με τις αυστηρές διαδικασίες λειτουργίας που ισχύουν για τα κρουαζιερόπλοια, όπως αυτές συμφωνήθηκαν με τις ελληνικές αρχές, τα δώδεκα μέλη του πληρώματος τέθηκαν σε απομόνωση εντός του πλοίου.

Η ΤUI Cruises έχει προετοιμαστεί πολύ προσεκτικά για την ασφαλή επανέναρξη των κρουαζιέρων, ενώ όλες οι διαδικασίες έχουν προσδιοριστεί σε συντονισμό με τις αρμόδιες αρχές. Έχουν ληφθεί μέτρα πρόληψης πριν και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Εφαρμόζονται αυστηρά μέτρα υγιεινής και κανόνες απόστασης στο πλοίο.

Η TUI Cruises διαθέτει σύστημα διαδικασιών διαχείρισης κρούσματος COVID-19 στο πλοίο, το οποίο τίθεται σε ισχύ. Το πλοίο κατευθύνεται στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ η TUI Cruises βρίσκεται σε επαφή με τις ελληνικές αρχές. Χάρη στα μέτρα υγιεινής και τους κανόνες καθαρισμού του σκάφους, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους επισκέπτες και το πλήρωμα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top