Αποκάλυψη Star: Μεγαλύτερη η διασπορά κορωνοϊού στο κέντρο της Αθήνας

Ξεκίνησαν τα ξενοδοχεία καραντίνας

Δυσκολίες συναντούν οι αρχές στην ιχνηλάτιση των επαφών μεταναστών που βρίσκονται θετικοί στον κορωνοϊό, καθώς ζουν σε πολύ δύσκολες συνθήκες στις δομές και εκεί η πανδημία χτυπά «κόκκινο», ενώ πολλοί εξ αυτών είναι και ασυμπτωματικοί.

Κορωνοϊός: Ένα ακόμη θύμα από τον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι

Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ της Κατερίνας Παπακωστοπούλου για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, το πρόβλημα που παρατηρείται στο κέντρο της Αθήνας πέραν των δομών μεταναστών είναι ότι όταν ένας αλλοδαπός ελαφρά συμπτωματικός πάει στο νοσοκομείο με σύμπτωμα, δεν τηρεί συνήθως την ιατρική συμβουλή να παραμείνει σε αυτοπεριορισμό στο σπίτι του. Αυτός, όμως, είτε δεν πηγαίνει στο σπίτι είτε πηγαίνει στο σπίτι στο οποίο βρίσκονται πολλά ακόμα άτομα, αριθμός που συνήθως δεν είναι αληθινός, με αποτέλεσμα οι αρμόδιες αρχές να έχουν λάθος στοιχεία.

Χαρδαλιάς: Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον κορωνοϊό μέχρι το εμβόλιο

Έτσι, λοιπόν, η διασπορά μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που αρχικά είχε εκτιμηθεί. Συνεπώς, για να μην αυξάνεται ψευδώς ο αριθμός των νοσηλειών στα νοσοκομεία, καθώς οι περισσότεροι αλλοδαποί διαμένουν για νοσηλεία για να μην διασπείρουν τον ιό, δημιουργήθηκαν τα δύο ξενοδοχεία καραντίνας που ήδη δέχονται αλλοδαπούς.

Τεράστια αύξηση κρουσμάτων: Ανακοινώθηκαν 416 νέα - Τα 240 στην Αττική

Επίσης, αναμένεται να δημιουργηθούν ακόμα δύο ξενοδοχεία καραντίνας για τοξικοεξαρτημένους, με βάση τα αποτελέσματα των rapid tests που θα βγουν τις επόμενες ημέρες.


Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top