Πάνω από 200 καταλήψεις σε σχολεία – Ποια είναι κλειστά λόγω κορωνοϊού

Φόβοι για το αν τηρούνται τα μέτρα προστασίας μεταξύ των μαθητών

κλειστό σχολείο

Περισσότερα από 200 σχολεία είναι κλειστά λόγω καταλήψεων, με τους μαθητές να αντιδρούν στον τρόπο λειτουργία των σχολείων εν μέσω πανδημίας, ενώ την ίδια ώρα πάνω από 100 είναι και τα σχολεία και τμήματα που είναι κλειστά λόγω κορωνοϊού

Σύμφωνα με τους αρμόδιους του υπουργείου Παιδείας οι περιοχές που έχουν τα περισσότερα σχολεία που τελούν σε κατάληψη είναι η Αθήνα, η Αχαΐα, η Θεσσαλονίκη και η Κρήτη.

Κορωνοϊός: Ξεκίνησε η τηλεκπαίδευση στα σχολεία που είναι κλειστά

Βασική ανησυχία είναι αν τηρούνται τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού στις καταλήψεις από τους μαθητές και γι’ αυτό από σήμερα οι Διευθυντές Εκπαίδευσης θα πάνε στα σχολεία για να τους προειδοποιήσουν για τους κινδύνους που υπάρχουν για τη δημόσια υγεία. 

Χθες οι μαθητές έκαναν πορεία στο κέντρο της Αθήνας ζητώντας μεταξύ άλλων τμήματα με 15 μαθητές, πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού, προσωπικού καθαριότητας και απόσυρση της τράπεζας θεμάτων. 

Μαθητές με μάσκες διαδήλωσαν στην Αθήνα- Ανεπαρκή τα μέτρα για τον κορωνοϊό

Το υπουργείο Παιδείας από την άλλη κατέθεσε χθες στη Βουλή δύο διατάξεις για την ενίσχυση των σχολείων με κονδύλια που θα φέρουν προσλήψεις καθηγητών και προσωπικού. 

Καταλήψεις στα σχολεία: «Με φτύνανε και με βρίζανε»

Την ίδια ώρα σε 104 σχολικές μονάδες θα μείνουν και σήμερα κλειστά τμήματα ή και ολόκληρα τα συγκροτήματα. 

Το υπουργείο Παιδείας ανανέωσε τη λίστα με τα σχολεία που θα έχουν κλειστά τμήματα ή θα παραμείνουν κλειστά λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top