Καταλήψεις στα σχολεία: «Με φτύνανε και με βρίζανε»

Τι είπε ο δήμαρχος Αγίων Αναργύρων στο Star

Περισσότερα απο 250 σχολεία στη χώρα δε λειτουργούν είτε λόγω κορωνοϊού, είτε εξαιτίας των καταλήψεων. Στους Αγίους Αναργύρους, η κατάσταση ξέφυγε καθώς γονείς κόντεψαν να έρθουν στα χέρια με τον δήμαρχο.

Σκηνές απείρου κάλλους στους Αγίους Ανάργυρους. Τουλάχιστον πέντε σχολεία τελούν υπό κατάληψη, γονείς μαθητές και εκπαιδευτικοί τσακώνονται με τον δήμαρχο για τα μέτρα ασφάλειας. Όμως κάποιοι δεν φοράνε καν ...μάσκα.

Η κακοκαιρία «χτυπά» την Κέρκυρα – Κλείνουν σχολεία

«Ο διαπληκτισμός στο βίντεο δεν είναι με μαθητές, αλλά είναι με κομματικά στελέχη των παρατάξεων του ΚΚΕ και του ΑΝΤΑΡΣΥΑ που ήρθανε και στήσανε αυτο το σκηνικό, κόψανε τα βίντεο, όπως τα θέλανε αυτοί. Δε δείξανε δηλαδή το πριν και τις ύβρεις και τις φτυσιές που έτρωγα εγώ....» δήλωσε ο Σταύρος Τσίρμπας, δήμαρχος Αγίων Αναργύρων - Καματερού.

200 σχολεία κλειστά από καταλήψεις

Δέκα μόλις ημέρες μετά το πρώτο κουδούνι, έχει μπει λουκέτο σε πάνω από 200 σχολεία σε όλη τη χώρα.

«Όχι δεν είναι η μάσκα το θέμα μας, είναι οι πολυάριθμες τάξεις, όταν είμαστε 26 άτομα σε μια αίθουσα σίγουρα θα υπάρξει κάποιο κρούσμα» ανέφερε ο πρόεδρος 1ου ΕΠΑΛ Αχαρνών. 

Έντονες διαμαρτυρίες και σ’ ένα πρότυπο δημόσιο σχολείο την Ιονίδειο Σχολή γιατί αναγκάζεται να λειτουργεί με 27 παιδιά ανά τάξη.  

Θεσσαλονίκη: Πορεία μαθητών

Στη Θεσσαλονίκη οι μαθητές άφησαν τα σχολεία και βγήκαν στους δρόμους. Πριν καν ανοίξουν τα βιβλία, καταλήψεις και κρούσματα δυναμιτίζουν το κλίμα στην παιδεία.

Σύμφωνα με τη λίστα του υπουργείου Παιδείας σχολεία σε περισσότερες απο 75 περιοχές της χώρας έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους στο σύνολο τους ή σε επιμέρους τμήματα. Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε και μαθητής του 6ου δημοτικού σχολείου στα Βριλήσσια. 

Στην περιοχή των Θρακομακεδόνων υπάρχουν δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα σε δυο σχολεία ένα σε δημοτικό σε δασκάλα και ένα σε μαθητή σε γυμνάσιο.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star εδώ


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top