Μαθητές με μάσκες διαδήλωσαν στην Αθήνα- Ανεπαρκή τα μέτρα για τον κορωνοϊό

Σύλλογος Γονέων Αττικής στο star.gr: 170 σχολεία σε κατάληψη

Mαθητές διαδήλωσαν στην Αθήνα για τα μέτρα προστασίας που ισχύουν στα σχολεία από τον κορωνοϊό.

Την ώρα που αυξάνεται καθημερινά ο αριθμός των υπό κατάληψη σχολείων, με προστατευτικές μάσκες στο πρόσωπο εκατοντάδες μαθητές πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Αθήνας, διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες προστασίας από τον κορωνοϊό και κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών στις τάξεις τους. 

Ολοκληρώθηκε το μαθητικό συλλαλητήριο - Άνοιξε το κέντρο

Φτάνοντας στη Βουλή άναψαν καπνογόνα, ενώ ενδεικτικά των αιτημάτων τους, ήταν τα συνθήματα που φώναξαν κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, όπως:

Ούτε σε κλουβιά ούτε σε αυλές, χρήματα για αίθουσες ζητούν οι μαθητές.

«Στο δρόμο και οι γονείς- Μας βάζουν τα γυαλιά τα παιδιά μας»

Στην κινητοποίηση πήρε μέρος και η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων της Αττικής η οποία κρίνει ανεπαρκή τα μέτρα προστασίας από τον Covid- 19 στα σχολεία.

«Αυτό που οδηγεί τους μαθητές και εμάς τους γονείς να κινητοποιούμαστε, είναι η ευθύνη της κυβέρνησης να μην αναλάβει μέτρα για την ασφάλεια και την υγεία των παιδιών μας. Αυτό είναι που μας οδηγεί στους δρόμους και αυτό είναι που οδηγεί τους μαθητές να κλείσουν τα σχολεία», είπε στο star.gr η Στέλλα Βαλαβάνη πρ. της Ομοσπονδίας.

Τι είπε η πρ. της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής Στέλλα Βαλαβάνη για τα αιτήματα των μαθητών

Όπως επισήμανε, η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας έχουν την ευθύνη να εξασφαλίσουν τμήματα με 15 μαθητές ανά τάξη, την πλήρη κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών κενών και την τήρηση συνθηκών καθαριότητας στα σχολεία.

ΟΛΜΕ: Στήριξε την πορεία των μαθητών που ζήτησαν μέτρα κατά του κορωνοϊού

Συνεχίζοντας η κ. Βαλαβάνη κατήγγειλε, ότι υπάρχουν πολλά σχολεία στην Αττική που έχουν καταγραφεί κρούσματα κορωνοϊού και στα οποία δεν γίνεται κανένα επαναλαμβανόμενο τεστ.

Μαθητές διαδήλωσαν στο κέντρο της Αθήνας διαμαρτυρώμενοι για τις συνθήκες που επικρατούν στα σχολεία, εν μέσω πανδημίας

«Στο Μοσχάτο, στο Κερατσίνι, στη Νίκαια, στο κέντρο της Αθήνας, στο Χολαργό, στου Παπάγου κλείνουν τμήματα και δεν γίνονται επαναλαμβανόμενα τεστ», σημείωσε.

Μαθητής που συμμετείχε σε κατάληψη έπεσε από τη στέγη του σχολείου

Σύμφωνα με την κ. Βαλαβάνη μέχρι και χθες υπήρχαν περίπου 170 σχολεία υπό κατάληψη στην Αττική.

«Μας βάζουν τα γυαλιά εμάς τους γονείς. Αυτό που ζητάνε οι μαθητές είναι να μην καεί για άλλη μία φορά η σχολική χρονιά. Θέλουν να κάνουν μάθημα, αλλά να εξασφαλιστεί η ασφάλεια και η υγεία μέσα στην τάξη», είπε.

Καταλήψεις στα σχολεία: «Με φτύνανε και με βρίζανε»

Την ίδια στιγμή, η πρ. της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων χαρακτήρισε απαράδεκτη την εισαγγελική παρέμβαση και την παρέμβαση αστυνομίας κατά εντολή της κυβέρνησης όπως είπε χαρακτηριστικά, να μπαίνει μεσα στα σχολεία.

«Ποινικοποιεί τους αγώνες των μαθητών και στέλνει εισαγγελικές παρεμβάσεις σε συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, σε γονείς και σε εκπαιδευτικούς», τόνισε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top