ΟΛΜΕ: Στήριξε την πορεία των μαθητών που ζήτησαν μέτρα κατά του κορωνοϊού

Τι είπαν στο star.gr οι καθηγητές για μάσκες, καθαριότητα και σχολικά κενά

Τι είπε ο αντιπρ. της ΟΛΜΕ Θεόδωρος Μαλαγάρης

Στο πλευρό των μαθητών που βγήκαν στο δρόμο διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες προστασίας από τον κορωνοϊό και κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών στις τάξεις τους, τάχθηκε η ΟΛΜΕ, η οποία κήρυξε τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας για τους καθηγητές που ήθελαν να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο

«Τα αιτήματα των μαθητών μας είναι είναι σοβαρά, κοινά και αφορούν όλους τους εμπλεκόμενους στο χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης», είπε στο star.gr ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Θεόδωρος Μαλαγάρης.

Μαθητές με μάσκες διαδήλωσαν στην Αθήνα- Ανεπαρκή τα μέτρα για τον κορωνοϊό

«Ακατάλληλες οι μάσκες του υπουργείου»

Αναφερόμενος στις μάσκες που παρέλαβαν τα σχολεία με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ο κ. Μαλαγάρης τις χαρακτήρισε ακατάλληλες. 

«Έχει παραδοθεί ένας αριθμός μασκών που πάρα πολλοί μαθητές τον κρίνουν, όπως και εμείς που τον είδαμε, ακατάλληλο  όσον αφορά στις προδιαγραφές, ως προς το μέγεθος, ως προς την ποιότητα και ως προς τον σχεδιασμό», είπε.

Φόρεσαν μάσκες οι μαθητές και διεκδίκησαν χρήματα για την Παιδεία

Την ίδια ώρα, σημείωσε ότι οι μόλις δύο μάσκες που έλαβε κάθε παιδί σε καμία περίπτωση δεν φτάνουν να καλύψουν τις ανάγκες της σχολικής χρονιάς, καθώς όπως εξήγησε με την ομιλία κατά τη διάρκεια του μαθήματος υγραίνονται και χρήζουν αλλαγής.

Αποκάλυψη Star: Κανένας δεν έκανε έλεγχο στις σχολικές μάσκες-«αλεξίπτωτα»

«Μεγάλα τα κενά στα γυμνάσια και λύκεια της χώρας»

Σύμφωνα με τον κ. Μαλαγάρη για ακόμη μία φορά η σχολική χρονιά ξεκίνησε με πολλές κενές θέσεις εκπαιδευτικών επηρεάζοντας την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων.

«Έχουμε καλύψει περίπου στο 67% στη γενική παιδεία και περίπου το 68% των θέσεων στην ειδική αγωγή. Αυτή τη στιγμή τα κενά εκπαιδευτικών ανέρχονται περίπου στο 23%», είπε.

Κορωνοϊός: Πόσα είναι τα διαθέσιμα κρεβάτια ΜΕΘ στην Αττική

«Με 27 άτομα ανά τμήμα, δεν τηρούνται οι αποστάσεις την ώρα του μαθήματος»

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα, ο κ. Μαλαγάρης σημείωσε ότι κόντρα στις συστάσεις των λοιμωξιολόγων, οι αίθουσες είναι πλημμυρισμένες χωρίς να τηρούνται οι απαραίτητες φυσικές αποστάσεις.

Ειδικά στις μεγάλες αστικές περιοχές όπως στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη υπάρχουν έως και 27 μαθητές ανά τμήμα, σε αίθουσες των 22 και 23 τμ.

«Παραμένουν τα κενά στην καθαριότητα»

Σχετικά με την καθαριότητα στις σχολικές μονάδες, ο αντιπρ. της ΟΛΜΕ υπογράμμισε ότι αν και διανύουμε μία περίοδο που θα έπρεπε να μην υπάρχει κανένα κενό, δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί η πρόσληψη του αριθμού του προσωπικού εκείνου που είχε προβλεφθεί.

ΣτΕ: Συνταγματική η πρόσληψη εκπαιδευτικών βάσει αντικειμενικών κριτηρίων

Όπως πρόσθεσε η καθαριότητα σε κάθε σχολείο, εξαρτάται από τον αριθμό του προσωπικού και το μέγεθος του σχολείου. 

«Δεν μπορεί δηλαδή μία καθαρίστρια να τα φέρει βόλτα σε ένα σχολείο. Είναι φύσει αδύνατον να καθαρίζονται κάθε μία ώρα όπως προβλέπεται, οι επιφάνειες, τα πόμολα των θυρών, τα εργαστήρια πληροφορικής και φυσικής και να υπάρχει και συχνός καθαρισμός στις τουαλέτες», είπε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top