Κορωνοϊός: Αποσωληνώθηκε μετά από 40 μέρες η 17χρονη στο ΑΧΕΠΑ

Είναι πολύ καλά και περιμένει να επιστρέψει στο σπίτι της

Ευχάριστα είναι τα νέα για τη 17χρονη από τη Θεσσαλονίκη, η οποία ήταν η νεαρότερη ασθενής με κορωνοϊό που νοσηλευόταν διασωληνωμένη στη ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ.

Κορωνοϊός: 342 νέα κρούσματα και 9 νεκροί σε μόλις 24 ώρες

Μετά από 40 μέρες νοσηλείας και σκληρής μάχης με τον κορωνοϊό, το νεαρό κορίτσι αποσωληνώθηκε και πλέον νοσηλεύεται στην παθολογική μονάδα, είναι αρνητική στον ιό και περιμένει να δυναμώσει λίγο ακόμα για να επιστρέψει στο σπίτι της και κοντά στην οικογένειά της. 

Ο διευθυντής της κλινικής covid-19 του ΑΧΕΠΑ, Σίμος Μεταλλίδης, μιλώντας στο Open για την κατάσταση της υγείας της 17χρονης είπε:

Κορωνοϊός: Γιατί «πάγωσε» το lockdown – Τα νέα μέτρα που εξετάζονται

«Η κοπέλα είναι πολύ καλά στην υγεία της, περιμένουμε κάποιες εξετάσεις για να γυρίσει πλέον σπίτι της. Είχαμε μεγάλη αγωνία γιατί στη βιβλιογραφία αναφέρει ότι σε άτομα κάτω των 20 ετών μπορεί να εμφανιστεί ένα σύνδρομο που σχετίζεται με τον covid-19 και δημιουργεί πολυοργανική ανεπάρκεια. Ευτυχώς είναι πολύ δυνατό παιδί και τα κατάφερε».

Πρόεδρος ΕΟΔΥ: «Στο τραπέζι μέτρα για τον περιορισμό των μετακινήσεων»

Η 17χρονη είχε πάει διακοπές στη Χαλκιδική. Τον Δεκαπενταύγουστο ανέβασε πυρετό, μεταφέρθηκε στο ΑΧΕΠΑ και μέσα σε λίγες ώρες η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε ραγδαία, χωρίς να έχει οποιοδήποτε υποκείμενο νόσημα. Έτσι στις 16 Αυγούστου οι γιατροί έκριναν απαραίτητο να μεταφερθεί στη ΜΕΘ, όπου νοσηλευόταν μέχρι πριν λίγες μέρες διασωληνωμένη. 

Τελικά όλα πήγαν καλά, η 17χρονη βγήκε νικήτρια από αυτή τη μάχη και έδωσε κουράγιο τόσο στους γιατρούς, όσο και στην οικογένειά της. 
 

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top