Κορωνοϊός: Γιατί «πάγωσε» το lockdown – Τα νέα μέτρα που εξετάζονται

Σκέψεις για επαναφορά των SMS στο 13033

Στον «πάγο» έβαλε χθες ο πρωθυπουργός το ενδεχόμενο του lockdown κατά τη διάρκεια του μηνύματός του προς τον ελληνικό λαό για την πανδημία του κορωνοϊού.

Η απόρριψη της εκδοχής του lockdown φαίνεται πως έγινε υπό τις υποδείξεις των επιστημόνων, οι οποίοι αναλύοντας τα επιδημιολογικά στοιχεία εκτιμούν πως κάτι τέτοιο μπορεί προς το παρόν να αποφευχθεί. 

Κικίλιας στο Star: 1.200 νέες κλίνες στις ΜΕΘ για τον Covid - 19

Τόσο η κυβέρνηση, όσο και οι ειδικοί της επιτροπής εμπειρογνωμόνων εκτιμούν πως με βάση τα στοιχεία των τελευταίων ημερών υπάρχει σταθεροποίηση των κρουσμάτων, πατά το γεγονός ότι ο αριθμός τους πλέον ξεπερνά σταθερά τα 300 κάθε μέρα. 

Πληροφορίες αναφέρουν ακόμα πως φαίνεται να αποφεύγεται ο κίνδυνος εκθετικής αύξησης των κρουσμάτων ειδικά στο κέντρο της Αθήνας, κάτι που αποτελούσε τον μεγαλύτερο φόβο των επιστημόνων. 

Ολόκληρο το τηλεοπτικό μήνυμα Μητσοτάκη προς τους πολίτες 

Υπάρχει επίσης ικανοποίηση από την αύξηση του αριθμού των διαθέσιμων κλινών ΜΕΘ, ειδικά στην Αττική, όπου θα λειτουργήσουν άμεσα 50 επιπλέον κλίνες στο νοσοκομείο «Σωτηρία», ενώ δρομολογείται και η δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχος που θα προσθέσει άλλες 174 νέες κλίνες ΜΕΘ στο ΕΣΥ. 

Με βάση αυτά τα στοιχεία λοιπόν οι επιστήμονες έκριναν πως δεν υπάρχει λόγος να τεθεί στο τραπέζι το ενδεχόμενο του lockdown, ακόμα και σε τοπικό επίπεδο, μόνο για την Αττική. 

Κορωνοϊός: 342 νέα κρούσματα και 9 νεκροί σε μόλις 24 ώρες

Έτσι με βάση τα όσα είπε ο πρωθυπουργός το κλειδί είναι η… αυτοπροστασία, με τη χρήση μάσκας, τη σωστή υγιεινή και τις αποστάσεις. 

Τα μέτρα για να αποφευχθεί το lockdown

Την ίδια ώρα εξετάζονται και άλλα μέτρα που θα λειτουργήσουν ενισχυτικά σε αυτά που έχουν ήδη ληφθεί για να απομακρυνθεί ακόμα περισσότερο ο κίνδυνος του lockdown. 

Μητσοτάκης: Αυτοπροστασία ή καραντίνα το μήνυμα στους πολίτες

Κάποια από αυτά είναι ο περιορισμός της κυκλοφορίας από τις 00:00 τα μεσάνυχτα έως τις 06:00 το πρωί και η επαναφορά των SMS στο 13033. Επίσης εξετάζεται η επιβολή ωραρίου σε καταστήματα ψιλικών και περίπτερα, ώστε να μην πωλούν αλκοόλ μετά τα μεσάνυχτα και να μην παρατηρούνται φαινόμενα συνωστισμού στις πλατείες.

Κορωνοϊός: Οκτώ θάνατοι σε λίγες ώρες - Τελευταίο θύμα ένας 60χρονος

Τέλος γίνεται προσπάθεια να αποφευχθεί και ο συνωστισμός στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, με τον πρωθυπουργό να ανακοινώνει χθες την κυκλοφορία 100 επιπλέον λεωφορείων από τη μεθεπόμενη εβδομάδα και 400 έως το τέλος του χρόνου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top