Ιανός: Έτσι θα κινηθεί ο μεσογειακός κυκλώνας μέχρι το βράδυ του Σαββάτου

Βροχές στην Αττική και την Εύβοια, αλλά χωρίς έντονα φαινόμενα

Την πορεία του μεσογειακού κυκλώνα Ιανού και τις περιοχές που αναμένεται να πλήξει μέχρι το βράδυ του Σάββατου, παρουσίασε ο Σπύρος Λάμπρου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Κακοκαιρία «Ιανός»: Κύματα ύψους μέχρι και 7 μέτρων την Παρασκευή

Στις 8 το βράδυ της Πέμπτης, ο κυκλώνας χτυπά την Κεφαλονιά και τη Ζάκυνθο. Το μωβ σημείο που παρουσιάζεται στον χάρτη του βίντεο είναι η περιοχή όπου αναπτύσσονται άνεμοι μέχρι και 12 μποφόρ. Τα μεσάνυχτα η ένταση θα ανέβει ακόμα. Ο κυκλώνας θα μαστιγώνει όλη τη νύχτα την Κεφαλονιά και τη Ζάκυνθο, ενω στη δίνη μπαίνει και η Λευκάδα. 

Παρακολουθήστε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού σύμφωνα με την Ε.Μ.Υ. από το Star

Η Παρασκευή η πιο δύσκολη μέρα

Στις 7 το πρωί της Παρασκευής, ο κυκλώνας Ιανός θα χτυπά Λευκάδα- Ιθάκη αλλά και τους νομούς Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας. Στο στόχαστρο θα είναι ο Πύργος και οι γύρω περιοχές.  

Στη 1 το μεσημέρι της Παρασκευής κι ενώ ο Ιανός θα συνεχίζει να μαστιγώνει τα Επτάνησα, η δύναμη του μεταφέρεται ουσιαστικά στην Πελοπόννησο, όπου θα είναι τα πράγματα δύσκολα. 

Στην Αττική και την Εύβοια θα έχουμε βροχές, αλλά δεν παρουσιάζονται έντονα φαινόμενα.

Από το βράδυ της Παρασκευής, η δύναμη του κυκλώνα πέφτει και το πρωί του Σαββάτου θα χτυπήσει τον νομό Μεσσηνίας, θα είναι όμως εξασθενημένος. Μέχρι το βράδυ θα αφήσει την Πελοπόννησο και θα κατευθυνθεί προς την Κρήτη, χωρίς όμως να αγγίξει το νησί.  

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top