Κακοκαιρία Ιανός: Κύματα ύψους μέχρι και 7 μέτρων την Παρασκευή

Στο στόχαστρο του κυκλώνα τα νησιά του Ιονίου και τα παράκτια δυτ. Ελλάδας

Ενισχύεται και κινείται προς τη Δυτική Ελλάδα η κακοκαιρία Ιανός και ήδη έχουν ληφθεί έκτακτα μέτρα για την προφύλαξη από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που αναμένονται. 

Παρακολουθήστε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού σύμφωνα με την Ε.Μ.Υ. από το Star

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της Παρασκευής, ο μεσογειακός κυκλώνας θα επηρεάσει τα νησιά του Κεντρικού Ιονίου και παράκτια τμήμα της Δυτικής Ελλάδας με κύματα ύψους μέχρι και 7 μέτρων, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

«Ιανός»: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Ζάκυνθος, Ηλεία, Κεφαλονιά, Ιθάκη

Ο μεσογειακός κυκλώνας δείχνει ήδη τις άγριες διαθέσεις του στη Ζάκυνθο, με ισχυρούς ανέμους να πνέουν στο νησί. 

Κακοκαιρία «Ιανός»: Έφτασε στη Ζάκυνθο – Ξεκίνησαν οι ισχυροί άνεμοι

Από το πρωί της Πέμπτης ο Ιανός βρίσκεται στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σικελίας και Πελοποννήσου. Οι άνεμοι που τον συνοδεύουν εκτιμήθηκαν από δορυφόρους στα 65 km/h (8 μποφόρ).  

Σύμφωνα με το Meteo.gr, ο Ιανός  θα κινηθεί ενισχυόμενος προς το Κεντρικό Ιόνιο και τη ΒΔ Πελοπόννησο όπου θα βρεθεί τις πρωινές ώρες της Παρασκευής 18/09, ωστόσο η τροχιά που θα ακολουθήσει στη συνέχεια παραμένει αβέβαιη, με πιθανότερο σενάριο να στραφεί νότια. Οι περιοχές που αναμένεται να πληγούν περισσότερο είναι: Ιόνιο, Πελοπόννησος, Κεντρική Στερεά και ηπιότερα άλλες περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας συμπεριλαμβανομένης της Αττικής.

Κλειστά σχολεία την Παρασκευή λόγω της κακοκαιρίας - Σε ποιες περιοχές

Εκτός από τα μεγάλα ύψη βροχής, θα συνοδεύεται από σποραδικές καταιγίδες, ανέμους που κατά τόπους θα πνέουν σε επίπεδα θύελλας -άνω των 10 μποφόρ- και πολύ μεγάλο κυματισμό.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top