Καιρός: Έρχεται η κακοκαιρία «Ιανός» με έντονες βροχοπτώσεις

Προσοχή συνιστούν οι μετεωρολόγοι

Προ των πυλών βρίσκεται η κακοκαιρία «Ιανός», η οποία αναμένεται να πλήξει τη χώρα μας από αύριο Πέμπτη. 

Παρακολουθήστε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού σύμφωνα με την Ε.Μ.Υ. από το Star

Ο «Ιανός» θα φέρει έντονες βροχοπτώσεις, ιδιαίτερα στο Ιόνιο και τα νότια ηπειρωτικά τμήματα της χώρας. Σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών οι καταιγίδες κατά τόπους θα είναι ισχυρές, ενώ θα συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους, ιδιαίτερα σε θαλάσσια τμήματα, που μπορεί να φτάσουν τα επίπεδα θύελλας. 

Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι λόγω της αβεβαιότητας που παρουσιάζουν προγνωστικά οι μεταβατικές εποχές, και λόγω της παρούσας θέσης της ατμοσφαιρικής διαταραχής που βρίσκεται πάνω από θάλασσα, δεν είναι ακόμα σαφής η τροχιά που θα ακολουθήσει.

Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται τα 4 επικρατέστερα σενάρια σχετικά την τροχιά που θα ακολουθήσει το κέντρο του βαρομετρικού χαμηλού έως τις 03:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου 19/09.

Δεν είναι ακόμα σαφές αν ο «Ιανός» θα αποκτήσει τροπικά χαρακτηριστικά και αν θα πληροί τις προϋποθέσεις ώστε να χαρακτηριστεί ως Μεσογειακός Κυκλώνας (διεθνώς γνωστά βαρομετρικά χαμηλά ως medicanes από την ένωση των λέξεων Mediterranean και hurricanes), κάτι ωστόσο που δεν μπορεί να αποκλειστεί.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top