ΚΕΔΕ: Διακόπτεται η παραγωγή μασκών για τα σχολεία

Θα επανεκκινηθεί με βάση τις νέες προδιαγραφές από το Υπ. Υγείας

Τη διακοπή της παραγωγής μασκών για τα σχολεία από τους ανάδοχους του διαγωνισμού ζήτησε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) μετά την ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας σχετικά με το πρόβλημα που δημιουργήθηκε ως προς το μέγεθος ορισμένου αριθμού μασκών για τους μαθητές. Η ΓΓ Δημόσιας Υγείας απέδωσε την αστοχία σε μπέρδεμα με το μέγεθος του υφάσματος. «Οι διαστάσεις είναι σύμφωνες με τις αντίστοιχες διεθνείς προδιαγραφές. Πλην όμως, αφορούσαν στο μέγεθος του υφάσματος πριν από τη συρραφή του και όχι το τελικό μέγεθος των δύο τύπων μασκών» σημειώνει η ΓΓ Δημόσιας Υγείας.

Σφοδρή επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για προβλήματα με τις μάσκες

Η ΚΕΔΕ ζητά την επανεκκίνηση της παραγωγής με βάση τις νέες προδιαγραφές που θα αποσταλούν από το Υπουργείο Υγείας.

ΓΓ Δημόσιας  Υγείας: Γιατί υπήρξε πρόβλημα με τις διαστάσεις στις μάσκες  

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος

«Μετά την ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας, ότι κρίνεται αναγκαία η επαναδιατύπωση των αρχικών προδιαγραφών των μασκών, τις οποίες η ίδια συνέταξε και στις οποίες οφείλεται το θέμα που προέκυψε με το μέγεθος συγκεκριμένου αριθμού μασκών για συγκεκριμένες ηλικίες παιδιών, ζητήσαμε από τους αναδόχους του διαγωνισμού να σταματήσουν την παραγωγή τους, επανεκκινώντας τη με βάση τις νέες προδιαγραφές που θα μας αποσταλούν από το Υπουργείο Υγείας.

Με συνέπεια και υπευθυνότητα θα ολοκληρώσουμε μια προσπάθεια που στόχο έχει την ασφάλεια της εκπαιδευτικής κοινότητας από την εξάπλωση του COVID-19». 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top