Ναυάγιο με μετανάστες στα ανοιχτά της Κρήτης: 53 διασώθηκαν - 3 νεκροί

Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες διάσωσης- Δυσμενείς οι καιρικές συνθήκες

σκάφος του λιμενικού

Ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών πραγματοποιείται από τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας, στη θαλάσσια περιοχή 12 ναυτικά μίλια ανατολικά της Κρήτης, για τον εντοπισμό των επιβαινόντων σε σκάφος, το οποίο βυθίστηκε.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από το Λιμενικό Σώμα, μέχρι αυτή την ώρα έχουν διασωθεί 53 αλλοδαποί ενώ έχουν ανασυρθεί και τρεις σοροί. 

Σαμοθράκη: Συναγερμός στο Λιμενικό για σκάφος μεταναστών

Ειδικότερα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (ΕΚΣΕΔ) ενημερώθηκε απογευματινές ώρες, για σκάφος αγνώστων λοιπών στοιχείων, το οποίο βρισκόταν σε δυσχερή θέση με αλλοδαπούς επιβαίνοντες στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή.
 

Τραγωδία στους Παξούς: Τουλάχιστον 12 νεκροί μετανάστες σε ναυάγιο!

Άμεσα έσπευσε ένα παραπλέον πλοίο το οποίο ενώ αρχικά εντόπισε το εν λόγω σκάφος να πλέει σε κοντινή απόσταση, στη συνέχεια αυτό βυθίστηκε. Επιπρόσθετα, στην περιοχή έσπευσαν ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης κι ένα ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού σώματος, δύο πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας και δύο επιπλέον παραπλέοντα πλοία. 

Οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και στην περιοχή επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες, αφού πνέουν άνεμοι εντάσεως των 6-7 μποφόρ.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης αμέσως μόλις ενημερώθηκε για το συμβάν, βρέθηκε στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης όπου και έδωσε εντολή να διατεθεί κάθε πρόσφορο μέσο στην περιοχή για την επιχείρηση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top