Κορωνοϊός: Λίστα μέτρων για δήμους της Αττικής – Αύριο οι ανακοινώσεις

Πέτσας: «Θα κλιμακώνονται τοπικά ή γενικά αν αυτό χρειαστεί»

Δείτε στο video τι είπε ο Υπουργός Υγείας για τη λίστα μέτρων

Λίστα μέτρων για δήμους της Αττικής αναμένεται να ανακοινωθεί αύριο, με στόχο τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στην πρωτεύουσα.

Μητσοτάκης: Με μάσκα στο 7ο Δημοτικό Αναργύρων - Του έκαναν θερμομέτρηση

Τη λίστα προανήγγειλε σήμερα ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ενώ λίγο αργότερα ο Στέλιος Πέτσας αποκάλυψε πως «ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει στην επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας εντολή να εξετάσει κατάλογο μέτρων που θα κλιμακώνονται τοπικά ή γενικά αν αυτό χρειαστεί» είπε χαρακτηριστικά ο Στέλιος Πέτσας.

Κικίλας: «Οριζόντια μέτρα σε δήμους της Αττικής αν χρειαστεί»

«Ο συνδυασμός της έκρηξης των κρουσμάτων διεθνώς, το άνοιγμα των σχολείων, η γενικότερη κινητικότητα του πληθυσμού, συν το γεγονός ότι υπάρχει ένα αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο σε ορισμένες περιοχές για παράδειγμα η Πέλλα ή η Αττική μας κάνει να είμαστε σε εγρήγορση» εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Εμπιστευόμαστε τους ειδικούς και είμαστε έτοιμοι να λάβουμε οποιοδήποτε μέτρο χρειαστεί, προκειμένου να διατηρηθεί η καλύτερη επιδημιολογική εικόνα που σταθερά παρουσιάζει η χώρα μας από την έναρξη της πανδημίας», πρόσθεσε.

Θεσσαλονίκη: Μάλωσε τον γιο της επειδή φόρεσε τη μάσκα του

Μάλιστα έφερε ως παράδειγμα αυτό της Γαλλίας. «Μία από τις πιο αναπτυγμένες χώρες της Ευρώπης με σχεδόν εξαπλάσιο πληθυσμό από την Ελλάδα που ξεπέρασε ακόμη και το όριο των 10.000 νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού, ημερησίως. Συνολικά 30.910 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον covid-19 μετά την έναρξη της επιδημίας στη Γαλλία».

Άνοιξαν τα σχολεία: Με μάσκες και αντισηπτικά έφτασαν οι μαθητές

Αναφέρθηκε, επίσης, και στο Ισραήλ «που προχωρά στην επιβολή νέου lockdown τριών εβδομάδων, από τις 18 Σεπτεμβρίου έως και τις 9 Οκτωβρίου, με απαγόρευση κυκλοφορίας σε απόσταση πάνω από 500 μέτρα από τους τόπους κατοικίας, κλείσιμο των χώρων λατρείας και των σχολείων και άνοιγμα μόνον των απαραίτητων καταστημάτων».

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top