Θεσσαλονίκη: Μάλωσε τον γιο της επειδή φόρεσε τη μάσκα του

Χτύπησε το πρώτο κουδούνι και ξεκίνησαν τα... ευτράπελα

Τα σχολεία άνοιξαν σήμερα και όπως ήταν αναμενόμενο ξεκίνησαν μαζί και τα... ευτράπελα, καθώς κάποιοι αρνήθηκαν να φορέσουν στα παιδιά τους μάσκα.

Θεσσαλονίκη: Πατέρας αρνήθηκε να φορέσει μάσκα στα παιδιά του στο σχολείο

Σύμφωνα με το grtimes.gr, μια μητέρα μάλωσε τον γιο της επειδή φορούσε μάσκα. Το περιστατικό σημειώθηκε σε Γενικό Λύκειο του Κορδελιού στη Θεσσαλονίκη.

Η ίδια υποστήριξε ότι με τη μάσκα θα δημιουργηθούν προβλήματα στην υγεία του γιου της και του ζήτησε να την πετάξει.

Αμέσως μετά μπήκε στο σχολείο για να ζητήσει εξηγήσεις από τον διευθυντή για το θέμα της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας.

Παρατράγουδα και στην Καλαμαριά

Αρκετοί ήταν οι αρνητές της μάσκας στην Καλαμαριά. Όχι μόνο δεν άφησαν τα παιδιά τους να φορέσουν μάσκες αλλά ζήτησαν να δουν τον διευθυντή για να εκφράσουν τα παράπονά τους. 

Άνοιξαν τα σχολεία: Με μάσκες και αντισηπτικά έφτασαν οι μαθητές

«Μαζί με το υπουργείο τα κάναμε τα παιδιά; Συνέταιροι είμαστε με το υπουργείο;» είπε μία μητλερα έξω από σχολείο της Καλαμαριάς μετά την άρνηση της Διεύθυνσης να δεχτεί την κόρη χωρίς μάσκα.

«Αν λειτουργεί το σχολείο έτσι ας κάνει πρώτα τάξεις, ας καθαρίσει τις αίθουσες και ας φέρουν καθηγητές σωστούς και μετά ας έρθουν να μας πουν για νόμους. Προκειμένου να 'χω το παιδί μου γερό ας χάσει την τάξη. Ποια είναι αυτά τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ που κάνουν τεστ μέσα στη αίθουσα στο παιδί μου χωρίς την συναίνεση μου;» πρόσθεσε. 

«Τα παιδιά μας δεν έχουν προσωπικότητα. Μπορούν να αλλάξουν φύλο στα 15, μπορούν να ψηφίζουν στα 17 και για το αν θα φορούν μάσκα δεν μπορούν να αποφασίσουν; Δεν μπορούν να αποφασίσουν για τη ζωή τους;» κατέληξε.

Κάποιοι άλλοι γονείς υποστήριζαν ότι οι μάσκες δεν προστατεύουν τα παιδιά τους. «Είπα στον γιο μου να τη βάλει κάτω από το πιγούνι, μόνο για εμφάνιση. Καλύτερα στο σπίτι και να πάρει απουσία παρά να πάθει κάτι από τη χρήση της μάσκας» είπε μια μητέρα τεσσάρων παιδιών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top