Ξεκίνησε η δίκη για τη δολοφονία Γραικού - Τι είπε ο κατηγορούμενος

«Δεν αποδέχομαι την κατηγορία»

Τέσσερα χρόνια μετά την εξαφάνιση και δολοφονία του Δημήτρη Γραικού η υπόθεση φτάνει στη δικαστική αίθουσα, με κατηγορούμενο τον 46χρονο που είδε τελευταίος τον 59χρονο επιχειρηματία και που ήταν συνεργάτης του άτυχου κτηνοτρόφου.

Αδελφός Δημήτρη Γραικού: «Τον σκότωσε για το χρήμα και τον έθαψε ζωντανό»

Ο συνήγορος του κατηγορούμενου, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, με αφορμή τη δημοσιότητα που έχει λάβει η υπόθεση στα ΜΜΕ, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

Χήρα Γραικού: Πέρασα δύσκολα... έμεινα μόνη και μπήκα στο κάδρο των υπόπτων

«Η υπεράσπιση του κατηγορουμένου πιστεύει ότι οι δίκες γίνονται στις αίθουσες των Δικαστηρίων και όχι στα κανάλια και στα ραδιόφωνα. Τις τελευταίες ημέρες γινόμαστε μάρτυρες ενός απαράδεκτου φαινομένου από συγκεκριμένο δικηγόρο της οικογένειας του Δημητρίου Γραικού, ο οποίος περιέρχεται στα ΜΜΕ εκθέτοντας φανταστικά και αντιφατικά στοιχεία σε σχέση με την υπόθεση, η εκδίκαση της οποίας ξεκινά στις 09-09-20. Την απάντηση θα λάβει στα δικαστήρια. Πάντως λίγη σοβαρότητα και σεβασμός προς τη δεοντολογία δε θα έβλαπτε. Ευαγγέλιο της απονομής της ποινικής δικαιοσύνης είναι ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας, τον οποίο όλοι πρέπει να σεβόμαστε και προ πάντων αυτό που γίνεται αποδεκτό από όλους, το τεκμήριο της αθωότητας του κατηγορουμένου».

Δολοφονία Γραικού: Τον σκότωσε στο ξύλο και τον έθαψε με το αυτοκίνητό του

Ο Στρατής Λημνιός για την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», λίγο πριν την έναρξη της δίκης, συνάντησε έξω από το δικαστικό μέγαρο τους συνήγορους υπεράσπισης του κατηγορούμενου, οι οποίοι αρνήθηκαν να προβούν σε επιπλέον δηλώσεις τονίζοντας για ακόμη μια φορά ότι σέβονται την ποινική δικονομία: «Δεν είναι θέμα έλλειψης επιχειρημάτων, αλλά επειδή σεβόμαστε την ποινική δικονομία», ανέφερε η συνήγορους υπεράσπισης του κατηγορούμενου, Δέσποινα Κώτη και σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου επεσήμανε ότι ο κατηγορούμενος είναι «Σε καλή κατάσταση και το παλεύει, κρατάει τη ψυχραιμία του».

Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», φέρεται να είπε πριν τη δίκη: 

«Δεν αποδέχομαι την κατηγορία. Δέχομαι ότι αυτός ο άνθρωπος έχασε τη ζωή του στο χώρο όπου εντοπίστηκε ύστερα από φιλονικία που είχαμε. Δε θέλησα ποτέ τον θάνατό του. Δε μπόρεσα να σταματήσω τον καβγά που τον ξεκίνησε εκείνος. Ντρέπομαι που δεν ενημέρωσα την αστυνομία για την πράξη. Ζητώ συγγνώμη από τη δική του και τη δική μου οικογένεια».

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα». 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top