Φωτιά Μόρια: «Υγειονομική βόμβα μία ανάσα έξω από την πόλη»

Δήμαρχος στο star.gr: «Έχουν ανακατευτεί πάσχοντες κορωνοϊού με το πλήθος»

Ολόκληρη η συνέντευξη του Στρατή  Κύτελη δημάρχου Μυτιλήνης   

Για υγειονομική βόμβα μία ανάσα έξω από την πόλη της Μυτιλήνης μίλησε στο star.gr o δήμαρχος Στρατής Κύτελης, μετά τη φωτιά που κατέκαψε το  Κέντρο Υποδοχής στη Μόρια.

«Έχει πλήρως καταστραφεί το KYT και 12.000 μετανάστες είναι αυτή τη στιγμή πάνω στην εθνική οδό, φυλασσόμενοι από την αστυνομία. Το ανησυχητικό είναι ότι έχουν μέσα στο πλήθος ανακατευτεί πάσχοντες και αναμένοντες το τεστ για κορωνοϊό», είπε χαρακτηριστικά.

Φωτιά στη Μόρια: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Λέσβος

Όπως εξήγησε, όλα αυτά συνθέτουν μία πολύ δύσκολη κατάσταση, η οποία θα πρέπει άμεσα να ελεγχθεί και να δοθεί λύση, ώστε να μην υπάρξει διασπορά του ιού και στην πόλη της Μυτιλήνης.

Μία υγειονομική βόμβα είναι αυτή τη στιγμή εγκατεστημένη μία ανάσα έξω από τον αστικό ιστό.

Την ίδια στιγμή σύμφωνα με τον ίδιο, έντονη είναι η αγωνία και η ανησυχία του κόσμου μετά από τα γεγονότα και αναφορικά με το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση.

Πυρκαγιά Νέα Μάκρη - Δήμαρχος: «Δύσβατο σημείο, χρειάζονται εναέρια μέσα»

«Η Μυτιλήνη είναι ήδη στο κόκκινο. Υπάρχει σαφώς αγωνία και ανησυχία πού θα εγκατασταθούν και θα ελεγχθούν οι μετανάστες μετά την καταστροφή του ΚΥΤ», τόνισε προσθέτοντας ότι αυτά τα ζητήματα θα απασχολήσουν έκτακτη σύσκεψη με υπουργούς της κυβέρνησης που μεταβαίνουν εκτάκτως στο νησί.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top