Πυρκαγιά Νέα Μάκρη - Δήμαρχος: «Δύσβατο σημείο, χρειάζονται εναέρια μέσα»

Τι είπε ο Στέργιος Τσίρκας στο star.gr

Πυρκαγιά ξέσπασε στη Νέα Μάκρη και καίει δασική έκταση. Η φωτιά ξεκίνησε από όχημα που τυλίχθηκς στις φλόγες, η οποία λόγω των ανέμων επεκτάθηκε γρήγορα. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν ενισχυθεί στο σημείο. 

Φωτιά στη Νέα Μάκρη - Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής

«Η φωτιά ξέσπασε επί της λεωφόρου Διονύσου, 2.5 χιλιόμετρα περίπου από τη Νέα Μάκρη με κατεύθυνση προς Διόνυσο. Πήρε φωτιά ένα αυτοκίνητο ένα μικρό mini cooper, με αποτέλεσμα με τους ανέμους να επεκταθεί δεξιά και αριστερά στο δάσος» εξήγησε στο star.gr, o δήμαρχος Μαραθώνα Στέργιος Τσίρκας.



Ο δήμαρχος σημείωσε πως η πυρκαγιά εντοπίζεται αριστερά της λεωφόρου Διονύσου, ανατολικά δηλαδή προς Νέα Μάκρη αλλά ελέγχεται πλήρως. Ωστόσο, το σημείο είναι δύσβατο και χρειάζονται ακόμα πολλά εναέρια μέσα. «Χρειάζεται προσοχή πολύ» επεσήμανε ο κ. Τσίρκας.

«Έρχεται από την πολιτική προστασία όπως πληροφορηθήκαμε ένα canadair καθώς η περιοχή είναι πολύ δύσβατη και δεν μπορούν να πλησιάσουν τα επίγεια μέσα» είπε χαρακτηριστικά. 

Δεν απειλούνται σπίτια, ενώ σύμφωνα με τον δήμαρχο υπάρχει μερικό black out στην περιοχή, πιθανότατα για προληπτικούς λόγους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top