Στον εισαγγελέα 21 άτομα για το μήνυμα «Κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο»

Την υπόθεση διερευνά η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Στον εισαγγελέα υπεβλήθησαν συνολικά 21 περιπτώσεις που σχετίζονται με τις ομάδες στα social media με μήνυμα «κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο», καθώς είναι σε εξέλιξη η έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την υπόθεση.

Θεοδωρικάκος: Δωρεάν οι μάσκες στους μαθητές σε όλα τα σχολεία

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, από την διεύθυνση δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος υποβλήθηκαν 21 περιπτώσεις στην εισαγγελία για ποινική αξιολόγηση με αφορμή αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε sites για το θέμα του κορωνοϊού.

Ειδικότερα:

- (10) περιπτώσεις αφορούν αναφορές ομάδων σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης για τη μη χρήση μάσκας στα σχολεία, (1) περίπτωση αφορά βίντεο για το ίδιο θέμα και

- (10) περιπτώσεις αφορούν αναφορές σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και ιστολόγια που παροτρύνουν τους πολίτες να μην τηρούν τα μέτρα αποφυγής διασποράς της πανδημίας.

 

 

Στον εισαγγελέα έχουν αποσταλεί, τα στοιχεία της έρευνας που διενήργησε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για δημιουργία σελίδων στο διαδίκτυο και αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που προτρέπουν τα παιδιά να μην φορούν μάσκες στα σχολεία, μετά το άνοιγμα στις 7 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες μετά την ανακοίνωση του μέτρου για χρήση μάσκας στα σχολεία, που προτείνουν οι λοιμωξιολόγοι, έχουν δημιουργηθεί ομάδες στο Facebook με τίτλο «κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο», μέσω των οποίων αναπτύσσονται θεωρίες κατά του μέτρου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top