Θεοδωρικάκος: Δωρεάν οι μάσκες στους μαθητές σε όλα τα σχολεία

Υποχρεωτική μόνο μέσα στις τάξεις η μάσκα

Σχέδιο για να καλύψει τις ανάγκες για μάσκες σε όλους τους μαθητές της χώρας έχει προετοιμάσει η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Κεραμέως: Υποχρεωτική η χρήση μάσκας από το νηπιαγωγείο μέχρι το λύκειο

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100.3, ο κ. Θεοδωρικάκος εξήγησε πως «κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και σε συνεννόηση με την Επιτροπή των ειδικών, προετοιμαζόμαστε για να καλύψουμε τις ανάγκες για μάσκες όλων των μαθητών μέσω της τοπικής αυτοδιοίκησης».

«Εμείς είμαστε έτοιμοι και αναμένουμε τις οδηγίες των λοιμωξιολόγων για τις προδιαγραφές μετά και την χθεσινή εισήγηση τους για χρήση μάσκας από όλους τους μαθητές» υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών.

Προσλήψεις για την καθαριότητα των σχολείων

Ο υπουργός γνωστοποίησε ότι θα γίνουν 9.500 προσλήψεις για την καθαριότητα των σχολείων. «Δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με την καθαριότητα και την ασφάλεια των παιδιών μας στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα» διαβεβαίωσε.

Κορωνοϊός: Ποιες μάσκες προτείνουν οι λοιμωξιολόγοι για τους μαθητές

Μάλιστα ανέφρε ότι μπορεί να παραταθεί και για τον Σεπτέμβριο το μέτρο της τηλεργασίας ή back office, για τους δημόσιους υπαλλήλους που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου. 

Μόνο μέσα στις τάξεις υποχρεωτική η μάσκα

Νωρίτερα την Παρασκευή, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στο OPEN ξεκαθάρισε ότι «η χρήση της μάσκας θα είναι στους εσωτερικούς χώρους».

«Στους εξωτερικούς θα είναι μόνο αν υπάρχει συνωστισμός. Στους εξωτερικούς, στη γυμναστική ή στα διαλείμματα κ.ο.κ. δεν θα χρειάζεται τα παιδιά, οποιασδήποτε ηλικίας να φοράνε μάσκα» τόνισε.

Όπως αποκάλυψε, οι μαθητές δε θα είναι υποχρεωμένοι να τη φορούν όλη την ώρα στο σχολείο, αλλά μόνο στους εσωτερικούς χώρους. Δηλαδή στο προαύλιο, τα παιδιά μπορούν να κάνουν το διάλειμμά τους χωρίς τις μάσκες τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top