Κορωνοϊός: Ποιες μάσκες προτείνουν οι λοιμωξιολόγοι για τους μαθητές

Λίγες μέρες έμειναν πριν το άνοιγμα των σχολείων

Λίγες μέρες έμειναν πριν το άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτέμβρη και οι λοιμωξιολόγοι συμβουλεύουν τους μαθητές, τους γονείς του και τους δασκάλους για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού στο σχολείο.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Εταιρείας Λοιμωξιολόγων, Παναγιώτης Γαργαλιάνος, υπάρχουν πέντε ειδικά μέτρα για τα σχολεία, όπως είναι τα ξεχωριστά διαλείμματα, ενώ ανέφερε ότι συζητείται ακόμα και το θέμα αλλαγής ωραρίου.

Κορωνοϊός: Τα 5 ειδικά μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων

Μάλιστα ο κ. Γαργαλιάνος, μίλησε και για τον τύπο της μάσκας που ενδείκνυται να επιλέξουν οι γονείς για τα παιδιά που θα πηγαίνουν στο σχολείο.

Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι η μάσκα θα πρέπει να είναι ιδιαίτερων προδιαγραφών και συνέστησε τη βαμβακερή μάσκα, που θα πρέπει, όπως είπε, να πλένεται καθημερινά.

Συμβούλευσε τους γονείς να προμηθεύονται τις μάσκες από φαρμακεία και όχι από οπουδήποτε, για να είναι σίγουροι για την ποιότητα και την ασφάλειά τους. Τέλος, τόνισε ότι θα προετοιμαστούν ειδικά σποτ οδηγιών για τις μάσκες στα σχολεία και θα γίνει ενημέρωση από τους εκπαιδευτικούς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top